ΡΑΝΤΕΒΟΥ

5 απλές ερωτήσεις που καλό θα ήταν να κάνεις στο πρώτο ραντεβού

Θυμάσαι την ταινία ''Ugly Truth''; Φυσικά και την θυμάσαι, έπαιζε ο Gerard Butler και ήταν HOT, πώς γίνεται να την ξεχάσεις; Σε αυτή την ταινία, λοιπόν, πρωταγωνιστούσε η πάρα πολύ σφιγμένη και φοβερά control freak Abby, η οποία δεν δίστασε να βγάλει από την τσάντα της μια λίστα με θέματα συζήτησης στο πρώτο ραντεβού με έναν που της άρεσε. Αυτή η σκηνή, μπορεί να σου ακούγεται γελοία και να αναρωτιέσαι ποιοι άνθρωποι το κάνουν αυτό, ωστόσο έχει μια μικρή δόση αλήθειας μέσα της.

Τα πρώτα ραντεβού με κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά (ή και καθόλου) είναι συνήθως ΠΟΛΥ άβολα και γεμάτα ενοχλητικές σιωπές, όταν ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε τι άλλο να πείτε. Εξαιρούνται φυσικά οι περιπτώσεις που το ραντεβού πηγαίνει τέλεια και όλα μοιάζουν ιδανικά και για τους δύο. Τι κάνεις όμως όταν δεν ξέρεις τι να ρωτήσεις και πώς να μάθεις καλύτερα τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου; Υπάρχουν κάποιες αθώες και απλές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις μέσα στη συζήτηση, οι οποίες θα σου δείξουν λίγο καλύτερα το χαρακτήρα του άλλου.

”Πώς περνάς την ημέρα σου;”

Μια πολύ βασική ερώτηση, που για κάποιο λόγο ξεχνάμε να την κάνουμε ενώ μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά για το χαρακτήρα του άλλου. Με αυτή την ερώτηση μαθαίνεις πώς λειτουργεί μες στην καθημερινότητα, αν του αρέσει να περνάει χρόνο μόνος του, αν είναι οκ να λιώσει στον καναπέ με σειρά ή αν πηγαίνει κάθε μέρα για μπύρες. Όλα πολύ βασικά για να δεις αν θα έχει μέλλον ή όποια σχέση κάνετε.

”Βγαίνεις συχνά με τους φίλους σου;”

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι λένε ή στην προκειμένη μίλησέ μου για εκείνους ώστε να δω τι σχέση έχετε και πόσο χρόνο τους αφιερώνεις. Αυτή η ερώτηση αφενός θα σου αποκαλύψει αν είναι άνθρωπος που διατηρεί φιλίες (άρα ότι δεν έχει πρόβλημα να ανοιχτεί/ βάλει ανθρώπους στη ζωή του) ή αν έχει απλά γνωστούς, πράγμα που σημαίνει ότι δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους γύρω του.

”Έχεις ακούσει για κανένα ενδιαφέρον event/live την άλλη εβδομάδα;”

Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις τι πλάνα έχει ο άλλος ώστε να του στείλεις τάχα μου, δήθεν ένα χαλαρό μήνυμα μες στην εβδομάδα για να κανονίσετε να πάτε μαζί! *τρίβει τα χέρια σατανικά*

”Χρησιμοποιείς αρκετά τα social media;”

Μια πολύ βασική ερώτηση, ειδικά αν είσαι online 23 από τις 24 ώρες της ημέρας και έχεις λογαριασμούς σε όλα τα social media. Όχι, φαντάσου λίγο να είναι από τους ανθρώπους που τσεκάρουν το messenger μία φορά το εξάμηνο· θα του στέλνεις μηνύματα, δεν θα τα βλέπει και εσύ θα τρελαίνεσαι με το ”unread” που θα αντικρίζεις!

”Ποια είναι η πιο παράξενη δουλειά που έχεις κάνει;”

Αυτή η φαινομενικά αθώα ερώτηση μπορεί να σου δείξει πόσο στα σοβαρά παίρνει κάποιος τον εαυτό του. Αν, π.χ απαντήσει με ύφος ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι παράξενο, δείχνει ότι θέλει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης και ίσως όχι τόσο πολύ χιούμορ. Αν όμως σου πει μια γελοία ιστορία τότε δείχνει ότι είναι πιο χαλαρός και ότι δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει για τις ”κακές” στιγμές του, που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα.