ΛΙΣΤΑ

10 ψέματα που λέγαμε στον εαυτό μας όταν ήμασταν έφηβοι

Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη, όπου οι ευκαιρίες για οτιδήποτε ενδιαφέρον- όσον αφορά τη διασκέδαση και τις ευκαιρίες για δουλειά, ήταν ελάχιστες κάτι που με είχε οδηγήσει στο να ονειρεύομαι μια υπέροχη ενήλικη ζωή κάπου μακριά από αυτή.

”Θα δουλεύουμε σε φανταστικά γραφεία, θα έχουμε μεγάλο διαμέρισμα με τεράστια ντουλάπα, θα ταξιδεύουμε σίγουρα 2 φορές το χρόνο και θα βρισκόμαστε για cocktails κάθε Παρασκευή”. Αυτή ήταν μια τυπική φαντασίωση που είχα με τις κολλητές μου όταν ήμασταν Α’ Λυκείου- λίγο τα βιβλία, οι λαμπερές συνεντεύξεις που βλέπαμε στα περιοδικά και οι σειρές (καταγγέλω τον Παπακαλιάτη που μας είχε πείσει ότι μπορείς να βρεις το ιδανικό σπίτι στο κέντρο της Αθήνας ακόμα και όταν δουλεύεις 4 ώρες την μέρα) είχαμε συνδυάσει την ενήλικη ζωή με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που πραγματικά έχει- ΕΥΘΥΝΕΣ. Πολλές ευθύνες, με αρκετό άγχος, έξοδα που τρέχουν και κρίσεις πανικού πάνω από το πλυντήριο που δεν λέει να δουλέψει.

Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο αυτό το ψέμα που λέγαμε στον εαυτό μας; Παρακάτω θα βρεις άλλα 9 τρανταχτά ψέματα που έχουν ακουστεί σίγουρα σε όλα τα εφηβικά δωμάτια.

”Που θα πάει θα μεγαλώσω και δεν θα έχω ακμή”

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψέμα, η ακμή στα 30 είναι γεγονός και το θέμα είναι ότι ξεπερνιέται πολύ πιο δύσκολα γιατί η επιδερμίδα σου δεν είναι όπως ήταν στα 16. (Αρνούμαι να πω ότι βασικά γερνάει και δεν ανανεώνεται με την ίδια ευκολία, ΑΡΝΟΥΜΑΙ).

”Όσοι δεν βγαίνουν το Σάββατο είναι ξενέρωτοι”

*σημειώνει ποια επεισόδια βγήκαν αυτή την εβδομάδα να ξέρει τι θα δει το Σάββατο, αγκαλιά με την κουβέρτα της*

”Θα έχω καταφέρει ό,τι ονειρεύομαι στα 30 μου”

Θα καταγγείλω ξανά τον Παπακαλιάτη και συγκεκριμένα το ‘Κλείσε τα μάτια’ για αυτό το ψέμα που μας λέγαμε.

”Δεν είναι απλά μια φάση, έτσι είμαι!”

Ναι, οκ ας πούμε ότι οι περισσότεροι έχουμε εξαφανίσει τις φωτογραφίες μας από το γυμνάσιο- λύκειο που αποδεικνύουν ότι περνούσαμε απλά μια φάση με την εμφάνισή μας.

”Περιμένω πως και πως να μείνω μόνη για να κάνω ό,τι θέλω”

Αχ, πόσες φορές δεν είχαμε πει αυτό το πράγμα μετά από τσακωμό με την μαμά μας. Αχ, πόσο βαριόμαστε όταν καθόμαστε μόνες στο σπίτι.

”Θα κοιμάμαι ό,τι ώρα θέλω”

Ναι, οκ αυτό ισχύει, αλλά τώρα το πρόγραμμα του ύπνου μας το καθορίζει ο όγκος της δουλειάς, κάτι που είναι φοβερά κουραστικό. Κάτι ήξερε η μαμά μας όταν έλεγε ”κοιμήσου τώρα που μπορείς”, αλλά ποιος την άκουγε;;

”Θα είμαστε φίλες για πάντα”

στο ίδιο concept..

”Θα κάνουμε τόσο ωραία πράγματα μαζί με τις φίλες μου”

Θυμάσαι το τραγούδι που έλεγε ”Το Σάββατο, μπορείς;; Όοοοχι, όοοοχι; Την Κυριακή μπορείς; Μπορώωωω, μπορώωω! Αλλά δεν μπορώ εγώωωω”; Ε, αυτό συμβαίνει σε μια φιλία όταν μπαίνει στη μέση η διαφορετική καθημερινότητα και η δουλειά.

”Το διαμέρισμά μου θα είναι μεγάλο και φωτεινό και τέλεια διακοσμημένο”

Αν έχει χρειαστεί να ψάξεις σπίτι στην Αθήνα (και όχι μόνο), γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις σε νορμάλ τιμή.

”Ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου”

Όχι, δεν ξέρεις, κανείς μας δεν ξέρει στα 17 του τι θέλει πραγματικά να κάνει στη ζωή του- και αυτοί που όντως ξέρουν είναι ελάχιστοι- για αυτό χαλάρωσε, και ζήσε τη ζωή σου χωρίς να σε πιέζουν τα ”πρέπει” των άλλων.