ΕΡΕΥΝΑ

Το χαρακτηριστικό που θα σε κάνει πιο ελκυστική, σε στέλνει κατευθείαν στο φροντιστήριο

Περνάμε κατευθείαν στο παρασύνθημα, γιατί ενώ δεν τη λες και σοκαριστική, αυτή η έρευνα είναι μάλλον παραπάνω περίεργη απ' όσο μπορούμε να πιστέψουμε. Έγινε, λοιπόν, μια μελέτη από τη σελίδα EliteSingles και το application για ξένες γλώσσες Babbel, και ούτε λίγο ούτε πολύ, ΞΕΧΝΑ ΟΣΑ ΉΞΕΡΕΣ.

Μελετώντας περισσότερους από 6000 singles από 11 χώρες, κατέληξαν στο ποιο είναι αυτό που βρίσκουν πιο ελκυστικό στους άλλους. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν και τους ίδιους τους μελετητές, αφού το 93% των ερωτηθέντων είπε πως θα προτιμούσε να βγαίνει ραντεβού με κάποιον που μπορεί να μιλήσει κάποια ξένη γλώσσα, παρά με κάποιον με 6pack.

Άρα, το να είσαι πολύγλωσσος αυξάνει τις επιτυχίες σου στην αγάπη.

Οι λόγοι που επιλέγει κανείς μια ξένη γλώσσα συγκριτικά με την εμφάνιση ήταν πολλοί: το 42% είπε ότι βρίσκει τις ξένες κουλτούρες ενδιαφέρουσες γι’ αυτό εκτιμά την γνώση των ξένων γλωσσών. Ένα 23% είπε ότι τους αρέσει το μυστήριο που αποπνέει μια ξένη γλώσσα, ενώ το 20% δήλωσε ότι το να μπορείς να μιλήσεις σε άλλη γλώσσα για πράγματα όπως η αγάπη, είναι για εκείνους δείγμα ευφυΐας.

Τώρα περνάμε στο ποια γλώσσα πρέπει να μάθεις. Στην ερώτηση ποια βρίσκουν την πιο ελκυστική γλώσσα, οι ερωτηθέντες απάντησαν στο συντριπτικό 53%, τα γαλλικά φυσικά, ενώ ακολούθησαν τα ιταλικά (32%), και τα ισπανικά (30%). Πολύ δημοφιλείς ήταν και οι προφορές, με πρώτη τη γαλλική (46%), την ιρλανδική (34%) και τέλος την ιταλική (30%).

Πίσω στα θρανία, λοιπόν, και πάμε αλά γαλλικά.