ΕΡΕΥΝΑ

Οι bisexual άντρες είναι καλύτεροι σύντροφοι και μπαμπάδες

Δεν ξέρω πώς να το θέσω πιο κομψά - δεν υπάρχει και λόγος μάλλον - αλλά η επιστήμη υποστηρίζει πως οι καλύτεροι άντρες σήμερα είναι εκείνοι που δεν βλέπουν ερωτικά μόνο τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες.

Ναι, πολύ καλά διάβασες, οι αμφιφυλόφιλοι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις για σύντροφο.

Το πανεπιστήμιο Deakin λοιπόν πήρε συνεντεύξεις από 78 γυναίκες από την Αυστραλία (ηλικίας 19 έως 65 ετών) οι οποίες είχαν υπάρξει ή βρίσκονται επί του παρόντος σε μονογαμικές ή ελεύθερες σχέσεις με bisexual άντρες.

Οι γυναίκες αυτές λοιπόν μίλησαν για “συναισθηματικό βάθος, σεξουαλική οικειότητα και δίκαιη δυναμική του φύλου τους σε αυτή την σχέση του μεικτού προσανατολισμού”, με κάποιες να ισχυρίζονται ότι δε μπορούσαν να δουν τον εαυτό τους με ετεροφυλόφιλους άντρες ξανά, επειδή οι bisexual σύντροφοί τους ήταν καταπληκτικοί. Αυτό απέχει αρκετά από την εντύπωση που έχουμε ότι η αμφιφυλοφιλία είναι απλά μια πρόφαση για τους κρυφά ομοφυλόφιλους.

Η Δρ. Maria Pallotta-Chiarolli από το πανεπιστήμιο του Deakin δήλωσε “Με αυτή την έρευνα ελπίζω πως θα σταματήσουμε να αναπαράγουμε την στερεοτυπική ιστορία ότι όλοι οι bisexual άντρες είναι άπιστοι και έχουν κρυφές σχέσεις, ότι όλοι μεταδίδουν HIV και ΣΜΝ στις γυναίκες και ότι είναι επιθετικοί απέναντι στις συντρόφους τους”.