ΕΡΕΥΝΑ

Να γιατί θα χωρίσετε

Το ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που κάνουν το γυαλί ανάμεσα σε δυο συντρόφους να σπάει;

Μπορεί να νομίζεις ότι η κάθε ερωτική ιστορία είναι διαφορετική – και πολύ σωστά το έχεις στο μυαλό σου – υπάρχουν όμως ορισμένες κοινές γραμμές στον ανθρώπινο νου, οι οποίες ευθύνονται πολύ συχνά για τον χωρισμό.

Τι σημαίνει αυτό; Είτε είσαι χρόνια σε μια σχέση, είτε απλά βγαίνεις ορισμένα ραντεβού με κάποιον, υπάρχουν κάποιοι αρκετά δημοφιλείς λόγοι που στέκονται αφορμές και αιτίες για να σταματήσετε την κοινή σας ζωή – ή και να μην την ξεκινήσετε καν.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο “Personality and Social Psychology Bulletin” λοιπόν, έχει κατατάξει με σειρά σημαντικότητας, όλους εκείνους τους λόγους που μπορεί να σε κάνουν να χωρίσεις ή να ξενερώσεις με κάποιον. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για εκείνον, αφού τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρονται και στα δύο φύλα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απορήσεις για το τι πραγματικά συνέβη και “δεν έδεσε” ή “χάλασε το γλυκό” με το έτερόν σου ήμισυ, μπορείς να ανατρέξεις στις ακόλουθες λίστες και πιθανότατα να βρεις ποια εξήγηση ταιριάζει καλύτερα στη δική σου περίπτωση.

Top 10 αιτίες που διαλύουν μια καινούρια σχέση

1. Θέματα υγείας ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

2. Μυρίζει άσχημα

3. Δεν είναι σχολαστικός/ή με την προσωπική του/της υγιεινή

4. Είναι παντρεμένος/η ή έχει άλλη σχέση

5. Βγαίνει παράλληλα και με άλλες/άλλους

6. Είναι επιθετικός/ή ή έχει θέματα με τη διαχείριση του θυμού

7. Δεν κάνει καλό σεξ

8. Δεν είναι ωραίος/α

9. Είναι ρατσιστής/ρατσίστρια ή προκατειλημμένος/η

10. Δεν προσέχει τον εαυτό του/της

Top 10 αιτίες που διαλύουν μια μακροχρόνια σχέση

1. Είναι επιθετικός/ή ή έχει θέματα με τη διαχείριση του θυμού

2. Βγαίνει παράλληλα και με άλλες/άλλους

3. Είναι αναξιόπιστος/η

4. Είναι παντρεμένος/η ή έχει άλλη σχέση

5. Θέματα υγείας ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

6. Είναι εθισμένος στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά

7. Δεν είναι προσεκτικός/ή ή δε σε φροντίζει/νοιάζεται

8. Αδιαφορεί για τα ενδιαφέροντά σου

9. Δεν είναι σχολαστικός/ή με την προσωπική του/της υγιεινή

10. Μυρίζει άσχημα

Συμπέρασμα

Γενικά δηλαδή όταν έχεις πρωτογνωρίσει έναν άνθρωπο, είναι χειρότερο να μην πλένεται, από το να είναι παντρεμένος. Αν είστε όμως χρόνια μαζί, δεν πειράζει να είναι βρωμιάρης, συνηθίζεις τη μυρωδιά.

Φυσικά, πρέπει να μάθεις να συμβιβάζεσαι όταν θες να είσαι με έναν άνθρωπο. Απλά βρες εκείνα τα πράγματα τα οποία δεν αντέχεις με τίποτα. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να κάνεις έναν συμβιβασμό που σου βγαίνει πολύ εύκολα, από το να καταπιέζεσαι για να είσαι σε μια σχέση. Πες όχι στις εκπτώσεις (εκτός αν είναι για ένα ζευγάρι παπούτσια).