ΕΡΕΥΝΑ

Έκλεισες διακοπές με τον σύντροφό σου; Να γιατί πρέπει να τις ακυρώσεις αμέσως

Η επιστήμη ξέρει πάντα καλύτερα από σένα κι εμένα πώς να κάνουμε τη ζωή και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους να κυλούν πιο ομαλά και εύκολα. Στο πλαίσιο αυτό, μια ακόμα συμβουλή που έρχεται κατευθείαν δια στόματος επιστημόνων, είναι να μην πας φέτος διακοπές με το αγόρι σου.

Καλά διάβασες. Αν πίστευες πως ένα κοινό διάλειμμα από τη ρουτίνα θα σας ανανεώσει, έκανες λάθος. Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως 1 στα 10 ζευγάρια είναι πιθανό να χωρίσουν αν πάνε μαζί διακοπές.

Επίσης, στα αποτελέσματα της έρευνας διαβάζουμε ότι το σαράντα τοις εκατό των ζευγαριών είναι επιρρεπή στους τσακωμούς. Για την ακρίβεια, σε έναν τουλάχιστον τσακωμό κάθε μέρα, στην περίοδο των διακοπών.

Από τους 2000 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 24 τοις εκατό υποστήριξε ότι ο βασικός λόγος που εξοργίζονταν ήταν ότι ο/η σύντροφός τους δεν τους βοηθούσε να κουβαλήσουν τα μπαγκάζια. Άλλοι είπαν πως εκνευρίζονταν όταν έψαχναν τον δρόμο της εξόδου από ένα αεροδρόμιο, ή όταν περίμεναν στις ουρές ελέγχου. Για το 18% των συμμετεχόντων ο βασικός παράγοντας έντασης ήταν ότι περνούσαν πολλή ώρα με τον σύντροφό τους, ενώ το να συζητούν τους οικονομικούς προϋπολογισμούς του ταξιδιού και το πού θα φάνε το βράδυ, ήταν μερικά από τα βασικά ζητήματα που τους έκαναν να τσακωθούν.

Οι διακοπές με αυτοκίνητο ήταν οι πιο αγχώδεις για τα ζευγάρια που ταξίδευαν, με το 19 τοις εκατό να υποστηρίζει ότι τσακώνονται μέσα στο αυτοκίνητο κυρίως για το δρόμο ή τα παιδιά που φωνάζουν στο πίσω κάθισμα.

Καλύτερα να προτιμήσεις τις φίλες σου φέτος.