ΣΧΕΣΕΙΣ

Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό; Υπάρχει επιστημονικός λόγος που συμβαίνει

Όπως έχει γίνει γνωστό ένα μεγάλο ποσοστό των ζευγαριών που αποφασίζουν να χωρίσουν, ύστερα από λίγο καιρό τολμούν να δώσουν ακόμα μία ευκαιρία στη σχέση τους.

Συγκεκριμένα, το 50% των χωρισμένων να θα έμπαινε στη διαδικασία της επανασύνδεσης, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Κυρίως σε ό,τι αφορά στις αιτίες που οδηγούν έναν άνθρωπο να επιστρέψει σε μία -φαινομενικά τουλάχιστον- τελειωμένη σχέση.

Έρευνα που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Κάνσας, έχοντας αναλύσει συμπεριφορές χωρισμένων ζευγαριών που επανασυνδέθηκαν κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο βασικός λόγος της λεγόμενης ”2ης ευκαιρίας” δεν είναι άλλος από το γεγονός πως εκείνος που πήρε την απόφαση για τον χωρισμό… δεν ήταν σίγουρος πως κάνει το σωστό.

Το 66% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε κάτι εξίσου ανησυχητικό: Το ότι τα στοιχεία εκείνα που τους έκαναν να γυρίσουν ήταν η οικειότητα και η εξάρτηση που είχαν από το ταίρι τους και όχι ο έρωτας ή η αγάπη. Όλοι ανεξαιρέτως, πίστευαν ότι τα πράγματα θα φτιάξουν, ελπίζοντας πως ο σύντροφός τους έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Φυσικά, τα ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα, προκειμένου να εξηγήσουν την απόφασή τους για επανασύνδεση έκαναν επίσης λόγο περί συναισθηματικών επενδύσεων, οικογενειακών δεσμεύσεων αλλά και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Συμπερασματικά λοιπόν, σε μια σχέση μας κρατούν πολλά πράγματα πέρα από την ερωτική έλξη ή την αγάπη…