ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν είσαι ερωτευμένη

Ο έρωτας είναι τυφλός (και έχουμε πολλά παραδείγματα για αυτό!) και σίγουρα υπευθυνος για τις 'πεταλούδες' στο στομάχι και το τρελό καρδιοχτύπι, όταν σου στέλνει μήνυμα αυτός που σου αρέσει. Έχεις σκεφτεί όμως σε τι οφείλονται όλες αυτές οι χαριτωμένες αντιδράσεις που έχουμε και πώς επηρεάζει ο έρωτας τον οργανισμό μας;

1. Βελτιώνεται η όσφρησή σου

Η φύση νοιάζεται κυρίως για την διαιώνιση του είδους, οπότε ένας από τους τρόπους να φέρει κοντά δύο ανθρώπους είναι η μυρωδιά. Όταν, λοιπόν, σου αρέσει το πώς μυρίζει κάποιος, στην ουσία ο οργανισμός σου λέει ότι είναι ιδανικός υποψήφιος για ζευγάρωμα και γονιμοποίηση.

2. Βλέπεις και ακούς καλύτερα

Όταν είσαι ερωτευμένης νιώθεις σαν υπερηρωίδα και ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Σωστά; Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται η έκκριση της σεροτονίνης στον οργανισμό σου, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το πόσο χαρούμενη αισθάνεσαι. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι είναι ερωτευμένοι έχουν καλύτερη αντίληψη των καταστάσεων και αυτοσυγκέντρωση σε ό,τι κάνουν.

3. Γίνεσαι πιο αισιόδοξη

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάποια έρευνα για να καταλάβεις ότι ο έρωτας σε κάνει πιο αισιόδοξη. Οι ερευνητές του Journal of Personality and Social Psychology ανακάλυψαν ότι όσοι ήταν ερωτευμένοι ή είχαν συναισθήματα για κάποιον άνθρωπο είχαν την τάση να βλέπουν τα πράγματα πολύ πιο αισιόδοξα. Ε, all you need is love τα έλεγαν οι Beatles.

4. Αποκτάς κίνητρο να κάνεις πράγματα

Το γεγονός ότι θέλεις να εντυπωσιάσεις αυτόν που σου αρέσει σε κάνει να θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Για αυτό και όταν είσαι ερωτευμένη βρίσκεις την ενέργεια να κάνεις ΤΑΠΑΝΤΑ ενώ σε άλλες περιπτώσεις σε τρώει ο καναπές κάθε βράδυ.

5. Η αίσθηση της αφής οξύνεται

Όταν σου αρέσει τρελά κάποιος, ακόμα και ένα του άγγιγμα μπορεί να σε τρελάνει ενώ αισθάνεσαι σαν να έχει χτυπήσει το ρεύμα. Το πρόσωπό σου κοκκινίζει και η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή ενώ παράλληλα εκείνος δεν έχει την παραμικρή ιδέα ότι αισθάνεσαι έτσι. Σύμφωνα με το Psychology Today αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα σου γίνεται υπέρ- ευαίσθητο στην αφή γιατί το σώμα σου πλημμυρίζει με ορμόνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι τα πάντα πολύ πιο έντονα.