ΖΕΥΓΑΡΙΑ

6 πράγματα που δείχνουν ότι πρέπει να χωρίσετε (άμεσα κιόλας)

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια- ούτε της Chrissy Teigen και του John Legend. Για να είναι μια σχέση ΤΕΛΕΙΑ, να δουλεύουν όλα φανταστικά και να μην υπάρχουν εντάσεις αλλά κατανόηση και εμπάθεια χρειάζεται να μεταφερθούμε σε κάποιο παράλληλο ουτοπικό σύμπαν, όπου οι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ λάθη και λάθος επιλογές.

Επειδή όμως δεν υπάρχει τρόπος να ταξιδέψουμε σε αυτό το σύμπαν και ζούμε σε αυτό, οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και από τις δύο μεριές και *σχεδόν* τίποτα δεν γίνεται όπως το θέλουμε. Μερικοί άνθρωποι έχουν βρει τον τρόπο να δουλέψει η σχέση τους, κάποιοι άλλοι όμως βασανίζουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να χωρίσουν. Παρακάτω θα βρεις 6 συμπεριφορές που φωνάζουν ΧΩΡΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, για το καλό σας.

1. Λέτε ψέματα ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν λέμε τα μικρά ψέματα, τύπου ‘Ναι, αγάπη μου άναψα το θερμοσίφωνο όταν μου έστειλες μήνυμα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει ζεσταθεί ακόμα το νερό’, αλλά για αυτά που μπορούν να βλάψουν τη σχέση σας. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε: Ότι δεν μιλάς με τον πρώην σου στο messenger (ενώ το κάνεις τακτικά), ότι θα γυρίσεις σπίτι να κοιμηθείς (ενώ θα βγεις με τις κολλητές σου), ότι ήσουν με την Κατερίνα από τη δουλειά (ενώ είχε βγει με τον πρώην σου).

2. Κρατάτε σκορ για ό,τι κάνετε

Κρατάτε σκορ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ποιος κατέβασε τα σκουπίδια την τελευταία φορά; Ποιος έκανε υποχώρηση για το μαγαζί που βγήκατε το προηγούμενο Σάββατο; Ποιος έπρεπε να πληρώσει τη ΔΕΗ αυτό το μήνα; Δεν γίνεται δουλίτσα έτσι παιδιά. Δεν είστε αντίπαλοι, αλλά σύντροφοι και συνοδοιπόροι *πενιά*.

3. Ζηλεύετε

Αν το τραγούδι ‘Ζήλια μου’ είναι το ringotone και των δυο σας και δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον τότε τι ακριβώς είπαμε κάνετε μαζί; Η ζήλια, σε φυσιολογικά επίπεδα κάνει καλό σε μια σχέση, γιατί δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για τον άλλον αλλά όταν φτάνει σε παρανοϊκά επίπεδα, τότε μάλλον πρέπει να χωρίσετε πριν γίνει κανένα κακό. Λεωγωτωρα.

4. Είστε ανταγωνιστικοί

Μια φυσιολογική δόση ανταγωνισμού κάνει καλό σε μια σχέση, γιατί σας προκαλεί να γίνετε ακόμα καλύτεροι και να πάει η σχέση σας ένα βήμα παραπέρα, αν όμως σκοτώνεστε με το παραμικρό και θεωρείτε ότι είστε καλύτερος ο ένας από τον άλλον, τότε δεν σας βλέπω να τη βγάζετε καθαρή.

5. Και εγωιστές

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να βάζουμε πάντα τον άλλον πάνω από εμάς μέσα σε μια σχέση- αυτή η λεπτή γραμμή μεταξύ της εγωιστικής συμπεριφοράς και του γίνομαι χαλί να με πατήσει ο άλλος χρειάζεται ώρες ψυχανάλυσης. Αν όμως κοιτάτε και οι δύο ΜΟΝΟ τον εαυτό σας, τότε αυτή η γραμμή όχι απλά δεν είναι ορατή σε εσάς, έχετε ξεχάσει και πώς είναι η όψη της.

6. Και φοβερά passive- aggresive

Δεν αφήνετε να πέσει τίποτα κάτω αν δεν σχολιάσετε ειρωνικά ο ένας τον άλλον και ποτέ- ΠΟΤΕ δεν λέτε τι πραγματικά σκέφτεστε, προτιμάτε να μιλάτε με passive- agressive ύφος περιμένοντας ο άλλος να πιάσει την κακία σας.

Άπαπα, χωρίστε καλέ να βρείτε την υγειά σας.