ΖΕΥΓΑΡΙΑ

4 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν θέλει άλλο να είστε μαζί

Το υποτιθέμενο "ισχυρό" φύλο, αποδεικνύεται παντελώς ανίσχυρο όταν νιώθει ότι θέλει να χωρίσει από μια σχέση. Οι τρεις λεξούλες "θέλω να χωρίσουμε" και η φοβία τους να τις ξεστομίσουν μπορεί να τους δημιουργήσει αλλεργικό σοκ, ή να τους κάνει να βγάζουν αφρούς από το στόμα.

Από τη μία, ο εγωισμός λέει να μην του το κάνεις πιο εύκολο, κι άπαξ και καταλάβεις ότι θέλει να φύγει μακριά σου να τον αφήσεις να βρει τη δύναμη να σ’ το πει από μόνος του. Από την άλλη, αγαπητή αναγνώστρια, για μια αξιοπρέπεια ζούμε, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάνεις τον χρόνο σου με κάποιον που όχι μόνο δεν τολμά να σε χωρίσει, αλλά παίζει και παιχνίδια προκειμένου να τον βγάλεις από τη δύσκολη αυτή θέση. Κάνε το καλό και ριχ’ το(ν) στο γυαλό.

Ακολουθούν τέσσερα παραδείγματα συμπεριφορών του που πρέπει να σε κάνουν να το βάλεις στα πόδια.

1. Δεν κάνει αυτά που υπόσχεται

Δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις που του ζητάς 10 φορές να κατεβάσει τα σκουπίδια, αλλά για εκείνες που, για παράδειγμα, αρνείται τελικά να σε συνοδεύσει στο τάδε δείπνο με τους φίλους ή τους συναδέλφους σου, ενώ στην αρχή είχε πει πως θα ερχόταν. Ή “θα σε πάρω κατά τις 9” και δεν παίρνει ποτέ. Δεν το κάνει επίτηδες, απλά αν δεν σε θέλει πια, δεν καίγεται να βγει από το comfort zone του για σένα.

2. Σε ρωτάει συνέχεια “είσαι καλά;”

Οι άντρες δεν έχουν χειρότερο από το να συζητούν τι ακριβώς έχεις και πού πάει η σχέση σας. Όταν, λοιπόν καταλάβεις ότι ρωτάει όλο και συχνότερα για τέτοιου είδους πράγματα, θέλει ουσιαστικά να σε κάνει να σκεφτείς αν έχεις κάτι και να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό είναι η σχέση σας και βασικά εκείνος, ο οποίος δεν είναι τελικά το άλλο σου μισό.

3. Σε κάνει να φαίνεσαι η κακιά της υπόθεσης

Σου ρίχνει ξαφνικά πολύ περισσότερες ευθύνες απ’ ό,τι συνήθως, ακόμα κι όταν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι φταίει εκείνος. Μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες και να σε κατηγορεί για ανύπαρκτα πράγματα ή ακόμα και να κάνει δήθεν σενάρια ότι τον απατάς, μόνο και μόνο για να φτάσεις να θες εσύ να του πεις να χωρίσετε και να τον βγάλεις από τη δύσκολη θέση.

4. Σχολιάζει πόσο σέξι είναι οι κοπέλες που περνούν, μπροστά σου

Όλοι οι άντρες – εκτός από έναν πρώην μου – είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην αποθεώνουν άλλες γυναίκες μπροστά στην κοπέλα τους, εκτός αν θέλουν να την προκαλέσουν να τους χωρίσει. Είτε θέλει δηλαδή να σου δείξει ότι είναι ακατάλληλος, είτε απλά όντως είναι. Καιρός να φεύγεις.