ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν σε απατήσουν

Οι χωρισμοί δεν είναι εύκολοι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) και ειδικά αυτοί που γίνονται εξαιτίας μιας απιστίας είναι απίστευτα ψυχοφθόροι και μπορούν να σου στοιχίσουν αρκετές εργατοώρες σε περίεργες σκέψεις και συμπεριφορές που δεν είναι υγιείς. Όταν είσαι σε αυτή την ευάλωτη θέση δεν μπορείς να το δεις, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις, όχι τίποτα άλλο για να ξεπεράσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον μ****.

1. Να αγνοήσεις την απιστία

Με το να παριστάνεις ότι δεν σε απάτησε και ότι δεν σε ενοχλεί αυτό που έγινε δεν θα σταματήσει να υφίσταται η απιστία ούτε θα γίνει αυτόματα πάλι ο άνθρωπος που εμπιστευόσουν απόλυτα. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και να ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας πως θα συνεχίσει (αν θέλεις να συνεχίσει) η σχέση σας.

2. Να κατηγορήσεις τον εαυτό σου

Όσο στραβή και να ήταν η σχέση σας και όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζατε δεν φταις εσύ αν αποφάσισε να κάνει σεξ με άλλη γυναίκα. Όταν μια σχέση πάει χάλια φταίνε και οι δύο για αυτό μην κατηγορείς τον εαυτό σου και μην του δίνεις ελαφρυντικά επειδή νιώθεις ότι φταις σε κάτι. Από τη στιγμή που ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάτι τέτοιο αντί να σου εκφράσει τις σκέψεις του έχασε κάθε δικαίωμα να σε κατηγορεί ότι τον οδήγησες σε αυτή την πράξη.

3. Να προσπαθήσεις να πάρεις το αίμα σου πίσω

Οι εκδικητικές καταστάσεις δεν οδηγούν πουθενά και είναι τοξικές για την ψυχική σου υγεία, άσε που θα το μετανιώνεις μετά. Για αυτό πριν κάνεις το παραμικρό, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου καλύτερα.

4. Να φοβηθείς να ζητήσεις βοήθεια

Κάποιοι χωρισμοί είναι εύκολοι, κάποιοι άλλοι απαιτούν περισσότερο χρόνο και ενέργεια για να ξεπεραστούν. Αν δεις ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό- τα ποτά και τα κλάματα μπροστά στον καναπέ ενώ βλέπεις το Notting Hill δεν βοηθάνε πάντα.