ΑΠΙΣΤΙΑ

Αυτός είναι ο λόγος που θα σε κερατώσει

Όταν συνειδητοποιείς ότι τελικά είναι αυτό που νομίζεις και δε σε γελούν τα μάτια σου, πέρα από οργή, θυμό και απογοήτευση, γεμίζεις ερωτηματικά για τους λόγους οι οποίοι μπορεί να οδήγησαν τον σύντροφό σου στο να σε απατήσει.    

Μία νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, βούτηξε λίγο πιο βαθιά σε αυτά τα αναπάντητα “γιατί” μπορεί να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στο να κερατώσει τον σύντροφό του. Η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν “η έλλειψη αγάπης”.

Πριν όμως συνοφρυωθείς με το αποτέλεσμα, να σου πω ότι πρόκειται για μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 495 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια. Η ερώτηση ήταν αν έχουν απατήσει ποτέ και ποια ήταν τα κίνητρά τους. Στις απαντήσεις τους κατονομάστηκαν 77 λόγοι που τους είχαν οδηγήσει στην απιστία. Σε γενικές γραμμές τα ποσοστά ήταν τα εξής:

1. 77% απάτησαν επειδή δεν υπήρχε πια αγάπη

2. 74% απάτησαν για την ποικιλία σεξουαλικών συντρόφων

3. 70% επειδή ένιωθαν παραμελημένοι

4. 70% για έναν περιστασιακό λόγο (πχ. μέθυσε)

5. 57% για να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους

6. 43% από θυμό

7. 41% επειδή δεν ένιωθαν πολύ δεσμευμένοι με τον σύντροφό τους

8. 32% επειδή ήθελαν να κάνουν σεξ

Στα πιο προβλέψιμα των αποτελεσμάτων, είναι το γεγονός ότι οι άντρες είναι πιθανότερο να απιστήσουν για την ποικιλία των σεξουαλικών συντρόφων, ή λόγω σεξουαλικής επιθυμίας πάνω στη στιγμή, ενώ οι γυναίκες συνήθως είναι άπιστες επειδή νιώθουν παραμελημένες.