WELLNESS

7 μέρη (και τρόποι) για να την πέσεις σ’ έναν άγνωστο

Δεν πρόκειται για κάποιου είδους σύνδρομο που παίρνεις τους δρόμους και ζητάς από αγνώστους να σε παντρευτούν. Μιλάμε για την περίπτωση που είσαι single and available και τύχει να βρεις το ενδιαφέρον στα μάτια ενός ψηλού, μελαχρινού που δεν είναι ούτε στον κοινωνικό σου περίγυρο, ούτε ανάμεσα στους φίλους σου στο facebook.

Κι όμως συμβαίνει. Ένας καλός τρόπος είναι να τον αναζητήσεις μέσω αυτού του πολύ ρομαντικού τρόπου της στήλης ”Σε είδα”: ”Ήσουν εκεί, φορούσες αυτά, σε αγαπώ είμαι η γυναίκα της ζωής σου και αυτό εδώ είναι ένα απεγνωσμένο μήνυμα λατρείας”. Πιθανότητες επιτυχίας; Μηδαμινές. Ώρα να κάνεις κάτι πιο τολμηρό.

Στο δρόμο

 

Έχει σκύλο; Ξέρεις τον τρόπο. Τον χαϊδεύεις, λες πόσο όμορφος είναι και φροντίζεις να μάθεις από τον – εξίσου ωραίο – ιδιοκτήτη, το όνομα και την ηλικία, του κατοικιδίου αρχικά, και του αφεντικού αργότερα. Ειδικά αν σε συμπαθήσει το σκυλάκι, μπήκες στην καρδιά και των δύο χωρίς καθόλου κόπο. Αν δεν έχει το πλεονέκτημα του σκύλου μπορείς απλά να πεις ότι είσαι καινούρια στη γειτονιά και ψάχνεις ένα καφέ/μπακάλικο/μανάβικο ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό.

Πιθανότητες επιτυχίας (με τη συμμετοχή σκύλου): 8.5/10

Πιθανότητες επιτυχίας (άνευ σκύλου): 6/10

Σε κάποιο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς

 

Κάν’ του ένα κοπλιμέντο για τα παπούτσια ή το T-shirt του. Αυτός είναι ταυτόχρονα ο πιο ύπουλος, αλλά και ξεκάθαρος τρόπος να ξεκινήσεις την κουβέντα, γιατί σε ποιον δεν αρέσει να του λένε κάτι καλό για την εμφάνισή του; Στη συνέχεια το προχωράς ρωτώντας από πού το αγόρασε κι αν δεχτείς μονολεκτικές απαντήσεις, ξέρεις ότι δεν ενδιαφέρεται. Αν όχι, η συζήτηση θα κυλήσει από μόνη της. Αν διαβάζει βιβλίο μπορείς να δεις και το παράδειγμα ”Σε μια καφετέρια/μπαρ”.

Πιθανότητες επιτυχίας: 7/10

Σε ένα μάθημα yoga

 

Αν απλά έχεις ερωτευτεί τον καθηγητή σου, έχεις ένα μπόνους, αφού ξέρεις πόσο του αρέσει η yoga. Μίλησέ του για το καινούριο yoga studio που άκουσες ότι θα ανοίξει και ζήτα του να πάτε μαζί να δείτε τον χώρο. Το ίδιο φυσικά μπορείς να κάνεις κι αν σου αρέσει κάποιος άλλος από το τμήμα. Εκτός αν φροντίσεις απλά να τον βοηθήσεις να ολοκληρώσει τις ασκήσεις του και τον κοιτάζεις από τον καθρέφτη κατευθείαν στα μάτια με το πιο λάγνο και ερωτικό σου βλέμμα.

Πιθανότητες επιτυχίας: 9/10

Σε μια παρουσίαση βιβλίου

 

Ειδικά αν ξέρεις προσωπικά τον/την συγγραφέα, μπορείς – αφού εντοπίσεις – το αντικείμενο του πόθου σου, να του πιάσεις την κουβέντα, ρωτώντας τον αν τυχαίνει να τον/την γνωρίζει κι ο ίδιος και να ξεκινήσει η κλασική κουβέντα για το πόσο μικρός είναι ο κόσμος. Αν πάλι δε γνωρίζεις κανέναν, ρώτα απλά ποιο βιβλίου του προτιμά. Το μόνο που έχεις να κάνεις βασικά είναι να ανοίξεις το στόμα σου και να μιλήσεις.

Πιθανότητες επιτυχίας: 6/10 (φλερτάρεις επικίνδυνα με το να σε πει ”άσχετη”, ειδικά αν είσαι όντως)

Σε μια καφετέρια

 

Το να πιάσεις την κουβέντα στον σερβιτόρο ή τον μπαρίστα, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δεδομένου ότι σου μιλούν εκείνοι πρώτοι ούτως ή άλλως. Αν όμως απλά ερωτεύτηκες το αγόρι που κάθεται απέναντί σου και διαβάζει, πες του πόσο ήθελες κι εσύ να αγοράσεις το ίδιο βιβλίο από το ράφι. Ή το ίδιο καρό πουκάμισο για τον ξάδερφό σου. Φυσικά και δε θα αναφέρεις κάτι του στιλ ”για τον πρώην μου”.

Πιθανότητες επιτυχίας: 8/10

Σε ένα πάρτι/μπαρ

 

Το καλό νέο είναι ότι οι περισσότεροι singles που πάνε σε κάποιο πάρτι ή μπαρ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν άλλους singles. Οπότε έχεις ήδη κερδίσει κατά το ήμισυ το παιχνίδι. Η συνέχεια είναι ίσως πιο εύκολη κι από το αγγλικό ”κομμάτι κέικ”. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ”Γεια, τι λέει;”

Πιθανότητες επιτυχίας: 9/10

Σε ένα αεροπλάνο

 

Αν κάθεσαι δίπλα σε κάποιον που σου αρέσει, μπορείς πολύ απλά να του ζητήσεις να σε βοηθήσει με την χειραποσκευή σου, ή να τον ρωτήσεις από πού πήρε τη δική του. Μπορείς επίσης να αστειευτείς, δείχνοντας τρομαγμένη και κάνοντας έκκληση για ένα Xanax. Φρόντισε μόνο να γελάσεις γρήγορα, μη σε περάσει για τρελή. Είναι κοινός τόπος πως οι άνθρωποι βαριούνται στα αεροπλάνα, οπότε αν ενδιαφέρεται, σίγουρα θα αρπάξει και την πιο ηλίθια αφορμή για να σου μιλήσει.

Πιθανότητες επιτυχίας: 8/10

 

*Σε όλες τις περιπτώσεις είναι εξίσου πιθανή η περίπτωση του ”Απλά δε σε γουστάρει”. Παρακαλώ να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν σαν πιθανότητα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τον πρήξεις, ενώ δεν ψήνεται.