ΦΑΓΗΤΟ

Ζυμαρικά, πίτσες, σαλάτες και γλυκά σε ένα βράδυ γεμάτο γεύσεις στο “Casa de L’Artigiano”

Το House Twenty Four φόρεσε τα καλά του, μεταμορφώθηκε σε "Casa de L'Artigiano" και υποδέχθηκε δύο, μέχρι πρότινος, άγνωστους ανθρώπους και τις παρέες τους για μια βραδιά αφιερωμένη στον Profesor και την παρέα του. Πριν πάμε παρακάτω, να σου εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε. Στο "γειτονάκι" Oneman.gr θα διαβάσεις το story που πρέπει να ξέρεις πριν πάμε παρακάτω.

 

Και συνεχίζουμε.

Το Σπίτι μας είχε όλα όσα θέλει κάποιος όταν αποφασίζει να καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ του και να δει την αγαπημένη του σειρά παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Έναν άνετο καναπέ (τσεκ), ποτό (τσεκ) και φυσικά φαγητό. Για την ακρίβεια πολύ φαγητό. Γι’ αυτό φρόντισε η L’ Artigiano, η οποία γέμισε το σπίτι μας με υπέροχα εδέσματα και γλυκά. Η μυρωδιά τους και μόνο καθιστούσε εξαιρετικά αδύνατο να αντισταθείς. Αν είσαι από εκείνες που λένε “δεν πεινάω, απλά θα τσιμπήσω”, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα το τηρούσες.

 

Ζουμερές πίτσες με αφράτη ζύμη και μεθυστικά αρώματα, ζυμαρικά που σε προκαλούσαν να τα δοκιμάσεις και σαλάτες που κέρδιζαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το ένα κομματάκι πίτσας γινόταν δύο, οι δυο μπουκιές από τη μακαρονάδα τρεις και ούτω καθεξής. Το τραπέζι γέμισε με ένα σωρό γεύσεις της L’Artigiano, τα πιάτα το ίδιο και όλοι όσοι βρέθηκαν στο Σπίτι της 24MEDIA που δεν έμειναν απλά ικανοποιημένοι από τα πιάτα που δοκίμασαν αλλά ενθουσιάστηκαν.

 

Και αφού πέρασε η ώρα και χωνέψαμε, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε τους καλεσμένους μας ποιο πιάτο, ποια γεύση ήταν αυτή που τους έμεινε και τους άρεσε περισσότερο. Η αλήθεια είναι πως ενώ ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, υπήρξε ένα έδεσμα που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Μέχρι να αποκαλύψουμε ποιο είναι αυτό, δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες που θα σας ανοίξουν την όρεξη.

 

Πεινάσατε ή όχι ακόμα;

Παρατηρώντας, λοιπόν, τους καλεσμένους μας, αναρωτηθήκαμε τι ήταν αυτό που τους “κέρδισε” περισσότερο. Ήταν η πίτσα; Ήταν τα ζυμαρικά; Η σαλάτα ή τα γλυκά; Πριν βιαστείς να αποκλείσεις τη σαλάτα, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης πολλών.

 

Ένας από τους καλεσμένους, ο Δημήτρης, έδωσε την ψήφο του στα τορτελίνια. Tortellini alla Panna για τον Δημήτρη, λοιπόν, με γέμιση τυριών, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος. Αχ.

Από την πλευρά του, ο φίλος του ο Φάνης, ο μεγάλος τυχερός της L’Artigiano, που δεν είχε ξαναδοκιμάσει ποτέ ξανά γλυκιά πίτσα, ενθουσιάστηκε με την πίτσα Dolce με σοκολάτα ΙΟΝ, μπανάνα και μπισκότο και κάτι μας λέει ότι την παρήγγειλε αμέσως και από το σπίτι του.

Και πάμε στις αλμυρές πίτσες. “Δεν τρώω κρεμμύδια, λαχανικά κλπ, οπότε η αγαπημένη μου πίτσα ήταν η απλή με το έξτρα πεπερόνι”, είπε η Νάνσυ που αγάπησε το πεπερόνι.

Όσο για τον μεγάλο νικητή της βραδιάς, αυτός δεν είναι άλλος από την πίτσα Aioli. Σος μπάρμπεκιου, τυρί γκούντα – μοτσαρέλα, φιλετάκια φρέσκου κοτόπουλου, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδι και σος aioli. Η γεύση από αυτήν την τόσο ιδιαίτερη σος έκανε όλους τους καλεσμένους να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

 

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αδικήσουμε την πίτσα Sweet Chilly Philly με κρέμα Philadelphia και Sweet Chilli, τυρί γκούντα – μοτσαρέλα, φιλετάκια φρέσκου κοτόπουλου και φρέσκα μανιτάρια. Αν σ’ αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, τότε αυτή η πίτσα είναι για σένα.

Ό,τι κι αν επιλέξεις από τη L’Artigiano, το σίγουρο είναι ότι ο ουρανίσκος σου θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος. Με μια ματιά στον κατάλογό της θα σου τρέχουν τα σάλια. Μην το φοβηθείς. Go for it. Οι προτιμήσεις των καλεσμένων μας μπορεί και να σε βοηθήσουν.

Καλή όρεξη!