LIFE

Βουτήξαμε σε 10 πισίνες του κέντρου της Αθήνας

Είναι βαρύς ο πόνος να ξεμένεις στην Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εντάξει, δεν είναι και λίγο να είσαι αρκετά μακρυά από θάλασσα και να βλέπεις παντού, σε Facebook, Instagram, Twitter, ότι οι περισσότεροι μαυρίζουν σε κάποια πανέμορφη αμμουδιά της Ελλάδας και βγάζουν selfie με αλατισμένα μαλλιά.

Ποιός είπε όμως ότι η Αθήνα δεν έχει λύσεις που μπορεί να ζηλέψει ο πιο προνομιούχος που έχει πάει στου Αιγαίου τα νησιά; Είναι οι πισίνες της, που κρύβονται σε υπόγεια, ισόγεια και φυσικά ταράτσες, με καταπληκτική θέα. Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό, για σένα γίναμε θυσία. Αλφαβητικά λοιπόν, πάμε για βουτιές.

Athens Ledra Hotel

Δίπλα ακριβώς στην πισίνα υπάρχει τζα – κού – ζι. Περιμέναμε πολύ ώρα με τη φωτογραφική στο χέρι για να το πετύχουμε χωρίς κάποιον επισκέπτη αλλά δεν τα καταφέραμε και έτσι χαζεύαμε τον Πειραιά, την Ακρόπολη και γενικά την Αθήνα από ψηλά.

Πήγαινε να το δεις μόνη σου και να το απολαύσεις, από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ. αλλά κάνε πριν την κράτηση σου γιατί εδώ οι βουτιές είναι δυνατές μόνο με δωμάτιο για ημιδιαμονή. Το κόστος είναι 69 ευρώ και ο ανώτερος αριθμός ατόμων ανά δωμάτιο είναι 2 ενήλικοι και 2 παιδιά. Διατίθεται και δωρεάν parking.

Divani

Μια ήσυχη και αρκετά μεγάλη πισίνα έχει για τους επισκέπτες του το Divani. Μπορεί να είναι στην καρδιά της πόλης, αλλά είναι τόσο ψηλά και όμορφα, που νομίζεις ότι έχεις μεταφερθεί κάπου αλλού και σίγουρα όχι πλάι στο μποτιλιάρισμα και τη ζέστη που νιώθεις όταν απλώς διασχίζεις το δρόμο.

Λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το εισιτήριο είναι 30 ευρώ τις καθημερινές και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Παρέχεται πετσέτα ενώ υπάρχουν και αποδυτήρια. Για συνδρομή, ίσως σε ενδιαφέρει να το συνδυάσεις με κάποιο πρόγραμμα.

Dorian Inn

Κατεβαίνεις το σταθμό Ομόνοια και σε 5, άντε το πολύ 10 λεπτά (αν υπολογίσεις και το ταξίδι μέχρι τον 12ο όροφο) βρίσκεσαι σε μια αρκετά μεγάλη και άνετη πισίνα, αυτή του Dorian Inn.  

  Πρόκειται για μια αρκετά οικονομική λύση, καθώς η είσοδος είναι 10 ευρώ και συμπεριλαμβάνει καφέ, ενώ παρέχεται και πετσέτα. Μπορείς να την επισκεφτείς καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Electra Palace

Η αλήθεια είναι ότι πολύ ζηλέψαμε την πισίνα που έχει στην ταράτσα του, ωστόσο δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα λόγω του ότι δεν είναι πολύ μεγάλη, να φιλοξενήσει και επισκέπτες (εκτός δηλαδή από τους διαμένοντες).

Παρόλαυτά, επειδή μπορεί μια μέρα να ρίξει καμιά βροχή και να θες να κάνεις τη βουτιά σου, σου προτείνουμε την πισίνα που έχει στον -1. Είναι μια οικονομική λύση και έχει σχετική ηρεμία. Κάνει 15 ευρώ η είσοδος για κολύμπι αλλά φυσικά μπορείς να το συνδυάσεις με κάποια θεραπεία.

Fresh Hotel

Το ξύλο και το γκρι χρώμα κυριαρχούν στον τελευταίο όροφο του Fresh Hotel, όπου οι επισκέπτες κάνουν βουτιές με θέα την Ακρόπολη, στην σχετικά μικρή αλλά στιλάτη πισίνα. 

Η τιμή εδώ είναι 20 ευρώ και συμπεριλαμβάνει αναψυκτικό, καφέ και παραχώρηση πετσέτας. Είναι ανοιχτά από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Hilton

Καλώς ήρθες στην μεγαλύτερη πισίνα της πρωτεύουσας. Μπορεί να μην είναι ψηλά αλλά μοιάζει με μικρή παραλία. Έχει διαστάσεις που σου επιτρέπουν να κάνεις τις απλωτές σου με άνεση και να καθίσεις στην ξαπλώστρα χωρίς να νιώθεις στριμωγμένη. Διαθέτει και μια μικρότερη πισίνα για παιδιά, τα οποία κολυμπούν δωρεάν. Κάτι ήξεραν που την ονόμασαν Oasis.

Λειτουργεί καθημερινά από 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.  Η ημερήσια είσοδος για κολύμπι κοστίζει 25 ευρώ τις καθημερινές (17 ευρώ αν πας μετά τις 6 το απόγευμα) και 40 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Υπάρχουν και  πακέτα των τριών ή πέντε εισόδων που συμφέρουν καθώς και μηνιαία, τρίμηνη ή εξάμηνη συνδρομή.

Novotel

Από αυτή την ταράτσα είδαμε μέχρι και τον Πειραιά. Ούτε που πάει το μυαλό σου ότι μπορεί να είναι τόσο όμορφα εκεί ψηλά. Δηλαδή εντάξει, στον 8ο όροφο είσαι αλλά δε ξέρουμε πως, με ένα μαγικό τρόπο βλέπεις όλη την Αθήνα. Η πισίνα είναι σχετικά μικρή και για να πλατσουρίσεις μέσα της, το εισιτήριο είναι 20 ευρώ κατ’ άτομο και περιλαμβάνει και καφέ, αναψυκτικό ή χυμό. Φυσικά αν έχεις μεγάλη παρέα, θα σε φροντίσουν ανάλογα. 

Παρέχεται πετσέτα, ενώ υπάρχουν και αποδυτήρια. Λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και υπάρχει δωρεάν parking. Με το σούρουπο μπορείς να κάτσεις και για ποτό, τα φωτάκια της πόλης κάνουν τη θέα εντυπωσιακή.

+ Το Novotel φημίζεται για την ειδική περιποίηση στις οικογένειες, οπότε προτίμησε το αν είσαι μανούλα

President

Είναι κάπως περίεργο να μπαίνεις σε τόσο μεγάλα ξενοδοχεία, πολυτελή και να φοράς σαγιονάρες με μπαλονάκια, ωστόσο το επιχειρήσαμε. Φτάσαμε στον 21ο όροφο (!) και βουτήξαμε στην πισίνα του President που φυσικά έχει πιάτο την πόλη.

Η είσοδος από την Δευτέρα έως την Πέμπτη είναι 20 ευρώ, ενώ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή είναι 30 ευρώ. Και εδώ, παραχωρούν πετσέτα ώστε να μην κουβαλάς από το σπίτι σου. Τα πλατσουρίσματα είναι ευπρόσδεκτα από τις 10.30 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Radisson

Αν ζεις στην Αθήνα, μπορεί κάθε μέρα να περνάς έξω από αυτό το μικρό διαμάντι που λέγεται Radisson, αλλά να μην το έχεις παρατηρήσει ποτέ. Την επόμενη φορά που θα ανέβεις την Αλεξάνδρας ρίξε ένα βλέφαρο στα δεξιά και αν είσαι και προετοιμασμένη κατάλληλα, μπες μέσα και επισκέψου την πισίνα που έχει καλά κρυμμένη στην ταράτσα του.

Το εισιτήριο για να την απολαύσεις είναι 25 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και καφές, χυμός ή αναψυκτικό. Λειτουργεί από τις 10.30 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ. Υπάρχει και μηνιαία συνδρομή (όπως τα υπολογίζουμε μια χαρά συμφέρει) και είναι 280 ευρώ.

St George Lycabettus

Ψάχνεις ταράτσα να κάνεις τα μπάνια σου απεριόριστα όλο το μήνα; Πήγαινε προς το Κολωνάκι και το SGL έχει ότι χρειάζεσαι. Η πισίνα του αρκετά μεγάλη, για βουτιές αφ’ υψηλού. Άνετες ξαπλώστρες με στρώματα και τιμές που ποικίλλουν ανάλογα τι θέλεις.

Υπάρχει το Pool Club όπου μπορείς να γίνεις μέλος και να επωφεληθείς από τις τιμές, εφόσον κάνεις μπάνια συχνά. Αν θες απλά να αποδράσεις μια ημέρα, υπολόγισε περίπου 25 ευρώ αν πας μόνη σου, 40 ευρώ αν πας με άλλον έναν. Είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ.