VIRAL

Τα παιδιά στη Συρία κρατάνε Pokemon και μας ραγίζουν την καρδιά

Μέσα σε πολύ λίγες ημέρες από την κυκλοφορία του, το παιχνίδι Pokemon Go έχει καταφέρει να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν κατεβάσει ήδη και έχουν επιδοθεί σε κυνήγι πλασμάτων στους δρόμους. Μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό, με πολλούς να τονίζουν πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει αυτό το μπέρδεμα πραγματικότητας και παιχνιδιού, μερικές φωτογραφίες έρχονται να μας ταρακουνήσουν.

Μικρά παιδιά από τη Συρία, κρατάνε Pokemons και με ένα βλέμμα που σπάει καρδιές ζητούν να τρέξει ο κόσμος να τα σώσει όπως ακριβώς τρέχει για να πιάσει τα Pokemons . “Είμαι εδώ, σώσε με” γράφει η ταμπέλα που κρατούν στα χέρια τους ενώ έχει και την ακριβή περιοχή που βρίσκονται.

 

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Facebook από το γραφείο τύπου των επαναστατικών δυνάμεων στη Συρία και σύντομα έγιναν viral. “Αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε αυτές τις φωτογραφίες για να δώσουμε έμφαση στο πόσο υποφέρουν οι Σύροι από τους βομβαρδισμούς” εξηγεί εκπρόσωπος του Γραφείου στον Independent. “Τα παιδιά στη Συρία είναι θύματα του πολέμου και των βίαιων και αδιάκριτων επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση από το καθεστώς και τα ρωσικά μαχητικά” προσθέτει.

Σύμφωνα με τη UNICEF, 35.000 παιδιά είναι παγιδευμένα μέσα και γύρω από την Ιεράπολη, όπου συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές.