VIRAL

Μωρά προσφύγων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME

Το περιοδικό TIME, γνωστό για τα φανταστικά αφιερώματά του, ετοίμασε το επετειακό τεύχος ''The year ahead''για το 2017, το οποίο είναι αφιερωμένο στο προσφυγικό. Στο εξώφυλλο μάλιστα του τεύχους βλέπουμε μωρά προσφύγων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Από τον Σεπτέμβριο δημοσιογράφοι του περιοδικού ακολούθησαν 4 οικογένειες Σύριων και κατέγραψαν την εμπειρία των γυναικών που γέννησαν στην Ελλάδα. Όλες οι γυναίκες, όπως διαβάζουμε στο αφιέρωμα, έμαθαν ότι περιμένουν παιδί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και καμία από αυτές δεν περίμενε να γεννήσει σε κέντρο φιλοξενίας. Αυτές οι γυναίκες είναι ένα μικρό δείγμα, καθώς πάνω από 1.000 έγκυες γέννησαν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα.

Όσο λοιπόν αυτά τα μωρά, που δεν έχουν πατρίδα, μαθαίνουν τα πρώτα τους βήματα και έρχονται αντιμέτωπα με το αβέβαιο μέλλον και οι γονείς τους ψάχνουν το μέρος όπου θα γίνει το επόμενο σπίτι τους, μακριά από τον πόλεμο και το μίσος το περιοδικό θα βρίσκεται στο πλευρό τους. Το project ‘‘Finding Home” θα καταγράψει τις εμπειρίες τους το χρόνο που έρχεται με βίντεο, κείμενα αλλά και online στα social media.