VIRAL

Αυτό το ανατριχιαστικό τραγούδι ακούνε κάθε πρωί από τα μεγάφωνα οι άνθρωποι στη Βόρεια Κορέα

Πριν μερικά χρόνια ένας πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως στις φυλακές του Γκουαντάναμο, στο πλαίσιο των εναλλακτικών βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλονται οι κρατούμενοι, από τα μεγάφωνα του στρατοπέδου συγκέντρωσης εκπέμπουν τραγούδια τα οποία ασκούν ψυχολογική πίεση και επιδρούν απειλητικά προς όσους αναγκαστικά τα ακούν. Μεταξύ άλλων ο εν αποστρατεία βαθμοφόρος ανέφερε το These Boots Are Made For Running της Nancy Sinatra και τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, επιλογή που δικαιολογείται αν σκεφτείς ότι πολλοί από τους φυλακισμένους είναι μουσουλμάνοι.

Σε μια αντίστοιχη μορφή μαρτυρίου υποβάλλονται και οι Βορειοκορεάτες πολίτες στην πρωτεύουσα της χώρας την οποία ελέγχει ο Kim Jong-un. Όπως θα ακούσεις στο παρακάτω βίντεο, ο κόσμος στην Pyongyang ξυπνάει κάθε πρωί έχοντας στ’ αυτιά του ένα τραγούδι που ηχεί ιδανικά ως μουσικό χαλί για την πιο τρομακτική σκηνή μιας ταινίας θρίλερ.

Η δυσάρεστη αυτή μουσική προέρχεται από το βιντεοπαιχνίδι Pokemon Red and Blue. Πρόκειται για τον ήχο ο οποίος αντιστοιχεί στη στοιχειωμένη πόλη Lavender, εκεί όπου καταλήγουν τα νεκρά Pokemon. Μια πόλη φαντασμάτων. Ο Κim Jong-un δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, όλα εν σοφία εποίησεν…