Το κόλπο για να στεγνώνουν πιο γρήγορα τα ρούχα

Θέλεις να βάλεις μια μπλούζα που είναι ακόμα υγρή από το πλυντήριο; Κανένα πρόβλημα!

Για κάποιο λόγο όταν θέλουμε να φορέσουμε ένα συγκεκριμένο ρούχο (για να να πάμε σε ραντεβού με τον κούκλο που γνωρίσαμε στο μπαρ ή για μια σημαντική δουλειά) αυτό βρίσκεται στον πάτο του καλαθιού με τα άπλυτα ή είναι φρεσκοπλυμένο και ακόμα υγρό.

via GIPHY

Τι κάνεις τότε; Ψάχνεις να βρεις άλλη μπλούζα/ φόρεμα για να κάνεις τη δουλειά σου ή ακολουθείς το μυστικό κόλπο που θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα το ρούχο; Ναι, καλά το φαντάστηκα.

Όταν λοιπόν θέλεις οπωσδήποτε να φορέσει ΜΙΑ συγκεκριμένη μπλούζα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την απλώσεις πάνω σε μια μεγάλη πετσέτα (μαλλιών/ σώματος αναλόγως το ρούχο που θέλεις να φορέσεις) και να την τυλίξεις προσεκτικά και όχι άτσαλα, ώστε να μην τσαλακωθεί υπερβολικά.

Αν έχει αρκετό νερό ακόμη μπορείς να την στύψεις λίγο για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό στην πετσέτα (αν βγάλει πολύ θα πρέπει να αλλάξεις πετσέτα μετά) και στη συνέχεια να ακουμπήσεις την πετσέτα πάνω στο καλοριφέρ/ μπροστά στη σόμπα για λίγα λεπτά για να αρχίσει να στεγνώνει.

Τέλος βγάλε το ρούχο από την πετσέτα, τίναξέ το και άπλωσέ το, ιδανικά πάλι μπροστά σε καλοριφέρ/ σόμπα· ένα πέρασμα με το πιστολάκι επίσης βοηθάει αρκετά.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ