TIPS

5 χρήσιμα tips που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορες μικρές και μεγάλες αναποδιές, που συνήθως είναι first world problems, ωστόσο μπορούν να σε βγάλουν εκτός προγράμματος και να σε αποσυντονίσουν. Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμα tips, τα οποία μπορεί κάποια στιγμή να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και να σε σώσουν όταν δεν μπορείς να βρεις λύση στο πρόβλημά σου.

Κράτα τα κλειδιά μέσα στη γροθιά σου

Επειδή δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, όπου οι γυναίκες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς το φόβο της επίθεσης από κάποιον άγωνοστο, καλό είναι  όταν επιστρέφεις μόνη το βράδυ στο σπίτι να κρατάς τα κλειδιά σου ανάμεσα στα δάχτυλα. Έτσι, σε περίπτωση, που χτύπα ξύλο, κάποιος σου επιτεθεί θα μπορέσεις να αμυνθείς καθώς η γροθιά σου θα είναι πιο δυνατή από ό,τι κανονικά.

Βάλε ένα χαρτονόμισμα στη θήκη του κινητού σου

Για να μην έχεις φόβο να ξεμείνεις από μετρητά μια δύσκολη στιγμή καλό είναι να έχεις ένα χαρτονόμισμα στην (προστατευτική) θήκη του κινητού σου. Έτσι ό,τι ώρα χρειαστείς μετρητά, ακόμα και όταν δεν έχει ATM κοντά σου ή όταν ξεχάσεις το πορτοφόλι στο σπίτι θα έχεις χρήματα πάνω σου για να κινηθείς.

Έχε πάντα στην τσάντα σου ένα καλσόν/ κάλτσα/ εσώρουχο

Το εσώρουχο μπορείς να το έχεις μαζί σου περίπου τις μέρες που περιμένεις περίοδο- έτσι ώστε αν λερωθείς να αλλάξεις ενώ το καλσόν θα σε σώσει όταν τραβηχτεί ο πόντος λίγο πριν το επαγγελματικό ραντεβού. Οι έξτρα κάλτσες είναι καλό να υπάρχουν στην τσάντα σου τις μέρες που βρέχει και έχει πολύ κρύο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Σημείωσε τον αριθμό κυκλοφορίας του ταξιτζή

Ποτέ, ΠΟΤΕ δεν μπαίνουμε σε ταξί χωρίς να κρατήσουμε αριθμό κυκλοφορίας, τον οποίο φυσικά πρέπει να στείλεις στην κολλητή σου ώστε να ξέρει κάποιος με τι μετακινείσαι. Αυτό το tip θα σε βοηθήσει αν χάσεις κάτι στο ταξί αλλά και θα σε κάνει να νιώσεις πιο ασφαλής- γιατί, κακά τα ψέματα δεν είναι ό,τι καλύτερο να μπαίνεις σε ένα αυτόκινητο με άγνωστο. Μπορείς πάντα να κατεβάσεις το taxibeat και να μην έχεις ποτέ ξανά αυτό το φόβο.

Extra info: Μπορείς να καλέσεις την Άμεση Δράση (100) ακόμα και όταν δεν έχεις κάρτα ή δεν έχεις sim στο κινητό.

Ρίξε ένα συνδετήρα στο τσεπάκι της τσάντας

Ο συνδετήρας εκτός από το να σου θυμίζει σε ποιο κεφάλαιο είσαι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που σπάσει το φερμουάρ στο παντελόνι/ μπουφάν και δεν μπορείς να το τραβήξεις ή να κλείσεις το χαλασμένο κούμπωμα του σουτιέν. Καμιά φορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να βγάλεις τη sim από το iPhone ενώ είναι εξαιρετική οδοντογλυφίδα όταν έχει κολλήσει το σουσάμι από το κουλούρι στο δόντι σου.