TIPS

Τι πρέπει να πετάξεις τώρα από την αποθήκη

Έχουμε στην κατοχή μας πολλά- ΠΟΛΛΑ- περιττά πράγματα. Παλιά περιοδικά, που δεν έχουμε διαβάσει ποτέ ξανά, ρούχα και παπούτσια που κάθονται σε μια βαλίτσα στην αποθήκη, σκονισμένα παιχνίδια πεταμένα στην αποθήκη και κουτιά που κάαααποια στιγμή θα χρησιμοποιήσουμε. Λίγο πριν έρθει η ώρα να πούμε αντίο σε αυτή τη χρονιά, δεν νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσεις την αποθήκη σου και να χαρίσεις ό,τι δεν χρησιμοποιείς πια; Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με όλα αυτά που πρέπει να πετάξεις άμεσα, για να σου κάνουμε πιο εύκολο ξεκαθάρισμα.

1. Παλιά περιοδικά, εφημερίδες, καταλόγους

Αν είσαι μαζώχτρα, σίγουρα θα έχεις μεγάλη συλλογή από περιοδικά που αγαπάς, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεται να τους πεις αντίο και να τα πας στην ανακύκλωση. Δεν είπαμε να πετάξεις συλλεκτικά τεύχη ή αυτά που έχουν εντυπωσιακά εξώφυλλα και αγαπημένες σου συνεντεύξεις, αλλά αφού τα έχεις ήδη στην αποθήκη μάλλον δεν τα αγαπάς και τόσο πολύ ε;

2. Χαλασμένες ηλεκτρονικές συσκευές

Το σπασμένο μίξερ; Εκεί. Η παλιά σκούπα που κάνει περισσότερο θόρυβο από ό,τι δουλειά; Εκεί. Όπως είναι, τα βάζεις στο αυτοκίνητο και τα πετάς σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης!

3. Παλιά παιχνίδια

Έχουμε την τάση να αγοράζουμε ΠΟΛΛΑ παιχνίδια στα παιδιά/ ανίψια μας, τα οποία καταλήγουν με συνοπτικές διαδικασίες στην αποθήκη, όπου κάθονται στεναχωρημένα και μαζεύουν σκόνη (ναι, το Toy Story με έχει επηρεάσει, τι να κάνουμε τώρα;). Τα παιχνίδια δεν είναι για την αποθήκη, αλλά για να δίνουν χαρά στα πιτσιρίκια, για αυτό και είναι μια καλή ευκαιρία να τα χαρίσεις σε έναν παιδικό σταθμό ή σε κάποιο ορφανοτροφείο.

4. Παλιά δοχεία με χρώμα

Τα ανοιχτά δοχεία με χρώμα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν περάσει αρκετός καιρός, γιατί το χρώμα πετρώνει, οπότε σου πιάνουν τζάμπα χρόνο. Μετά την ανακαίνιση είτε φρόντισε να κλείσεις καλά τα δοχεία ώστε να χρησιμοποιήσεις ξανά το χρώμα είτε να τα επιστρέψεις στο χρωματοπωλείο.

5. Μισοχαλασμένα είδη για DIY

Χαρτόνια σκισμένα, παλιές συσκευασίες με αυτοκόλλητα, άδεια μπουκάλια που έχουν γεμίσει σκόνη και πολλά- ΠΟΛΛΑ κουτιά. Για να μην σου περισσεύουν έτσι υλικά για DIY κατασκευές, φρόντισε να αγοράζεις ακριβώς τις ποσότητες που θέλεις, και για να μην ξοδεύεις χρήματα και για να μην σου πιάνουν τόπο.

6. Παλιά παπούτσια και ρούχα

Αν έχεις κούτες με ρούχα και παπούτσια που δεν φοράς μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά που φοριούνται ακόμα από αυτά που έχουν καταστραφεί και να τα δωρίσεις σε κάποιο σύλλογο ή σε κάποιον που γνωρίζεις ότι έχει ανάγκη. Κρίμα να τα τρώει η σκόνη και η υγρασία στην αποθήκη, όταν μπορούν να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπό σου.

7. Τις σκονισμένες κασέτες και βιντεοταινίες

Εντάξει, δεν θα σου πρότεινα να πετάξεις τις παλιές βιντεοκασέτες της Disney, γιατί μπορεί να σε κάνουν πλούσιο καθώς θεωρούνται συλλεκτικές, αλλά αν έχεις κάτι ξεχασμένες από τον θεό ταινίες και σκονισμένες κασέτες που ούτε θυμάσαι ποιος σου έδωσε, γιατί να σου πιάνουν το χώρο; Εξαιρούνται τα mixtapes που σου έχουν δώσει τυχόν πρώην, αυτά είναι ωραία ενθύμια.