TIPS

Πώς θα εξαφανίσεις τους λεκέδες του αποσμητικού από τα ρούχα

Τα ρούχα στην ντουλάπα αμέτρητα. Αγοράζεις καινούρια, μεταποιείς κάποια παλιά, ξαναγοράζεις και καταλήγεις με δεκάδες μπλούζες που αρνείσαι να δώσεις γιατί α) ποιος να ξεκαθαρίζει τώρα, β) τα χρειάζεσαι όλα σίγουρα, γ) κι αν του χρόνου είναι της μόδας, δ) όλα τα παραπάνω. Έλα όμως που μέσα σε όλα αυτά τα ρούχα υπάρχουν και κάποια που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα γιατί η διαρκής χρήση έχει αφήσει τα σημάδια της.

Λευκές και μαύρες μπλούζες θυμίζουν σκυλί Δαλματίας και το χρώμα τους έχει πάψει να είναι ομοιόμορφο. Το αποσμητικό έχει αφήσει στίγματα στην περιοχή της μασχάλης. ”Αυτό το πουκάμισο είναι το αγαπημένο μου” σε ακούω να λες και έχω λύση για το πρόβλημα. Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν. Υπάρχουν δύο διαλύματα που μπορείς να δοκιμάσεις. Οικονομικά και εύκολα.

Λεμόνι ή Ξύδι

Σε ένα μπολ ρίξε το χυμό ενός λεμονιού και ίση ποσότητα νερού. Τρίψε πολύ καλά το λεκέ και άφησε το ρούχο για μία ώρα. Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος πλύνε το ρούχο με απορρυπαντικό και ξέπλυνε με κρύο νερό. Αντί για λεμόνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξύδι, ακριβώς με την ίδια διαδικασία και δοσολογία.   

Αμμωνία

Θα χρειαστείς ¼ φλιτζάνι νερό και ¼ φλιτζάνι αμμωνία. Θα ρίξεις το διάλυμα στο σημείο του λεκέ και θα το αφήσεις για περίπου μία ώρα να δράσει. Πλένεις πολύ καλά και είσαι έτοιμη.