Λεκές από σάλτσα ντομάτας: Το κόλπο για να φύγει αμέσως

Η τελευταία μπουκιά με μακαρόνια έκανε τη ζημιά. Πώς θα καθαρίσει το λευκό πουκάμισο;

Το δείπνο κυλούσε εξαιρετικά. Η διάθεση ήταν ανεβασμένη, το κέφι ζωηρό, οι συζητήσεις είχαν μείνει μακριά από τα πολιτικά δρώμενα, το λικέρ μανταρίνι που έφτιαξες με τα χεράκια σου ενθουσίασε και ετοιμάζεσαι να σερβίρεις. Εκείνη τη στιγμή όμως συμβαίνει αυτό και η σάλτσα -εκτός από την κατσαρόλα- βρίσκεται σε στιλ καρφίτσα στο πέτο του λευκού πουκαμίσου σου.

 

Μία ντροπή τη νιώθεις καθώς σερβίρεις αλλά όταν βρίσκεσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά. Αστειεύεσαι με την κατάσταση του ρούχου σου και συνεχίζεις τη βραδιά.

Όταν πια το βγάζεις ο λεκές είναι εκεί και σε κοιτάζει μέσα στα μάτια. Μην το ρίξεις στα άπλυτα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να καθαρίσει. Πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία.

Μέσα σε μία λεκάνη βάζεις νερό και μία δόση από το απορρυπαντικό των ρούχων σου. Ανακατεύεις καλά να διαλυθεί και ρίχνεις μέσα το ρούχο-''θύμα''. Το αφήνεις να μουλιάσει για πολλές ώρες και μετά τρίβεις το σημείο με ξύδι. Στη συνέχεια το πλένεις στο πλυντήριο, όπως θα έκανες έτσι κι αλλιώς.

Πες au revoir στον λεκέ.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ