TIPS

7 εναλλακτικές χρήσεις του ταλκ

Αν ανοίξεις τώρα μια βρεφική τσάντα θα βρεις σίγουρα μέσα ένα μπουκάλι ταλκ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μωρό για να το χρησιμοποιήσεις και εσύ. Το ταλκ είναι εξαιρετικά χρήσιμο τόσο στην καθημερινή σου περιποίηση όσο και σε άλλες δραστηριότητες. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας στο σούπερ μάρκετ καλό είναι να πάρεις μια συσκευασία γιατί σου έχουμε 7 εναλλακτικές χρήσεις, που μάλλον δεν είχες σκεφτεί.

Φρεσκάρει τα σεντόνια σου

Λίγο πριν ξαπλώσεις, ρίξε λίγο ταλκ στα σεντόνια (μικρή ποσότητα, αρκεί!) έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να ξαπλώσεις τα σεντόνια σου θα μυρίζουν υπέροχα, κάτι που θα σε κάνει να κοιμηθείς πολύ πιο άνετα.

Αντί για dry shampoo

Αν σου τελείωσε το dry shampoo, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ταλκ. Ρίξε μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σου και τρίψε ελαφρά τις ρίζες ώστε να απορροφηθεί η λιπαρότητα. Μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να βγεις με λευκό κεφάλι έξω!

Αφαιρεί την άμμο από τα πόδια σου

Το πιο εκνευριστικό πράγμα που συμβαίνει όταν πηγαίνεις σε παραλία με άμμο είναι ότι κολλάει στα πόδια σου και ανάμεσα στα δάχτυλα. Με λίγο ταλκ ξεχνάς όλη την ταλαιπωρία! Μόλις ρίξεις στα πόδια σου μια σχετικά γενναία ποσότητα, η άμμος θα ξεκολλήσει πιο γρήγορα και εύκολα ενώ τα πόδια σου θα μυρίζουν ωραία.

Βγάζει λιπαρούς λεκέδες

Αν σου έσταξε λάδι από τη σαλάτα, μπορείς να ρίξεις επάνω στο λεκέ λίγο ταλκ, το οποίο αφενός θα τον κρύψει γιατί θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και αφετέρου θα κάνει πιο εύκολη την αφαίρεσή του αργότερα, όταν θα το πλύνεις κανονικά.

Ξεμπλέκει κολιέ

Οι λεπτές αλυσίδες μπλέκονται πολύ εύκολα μεταξύ τους, ειδικά αν τις έχεις όλες μαζί στο κουτί. Κάπου εδώ μπαίνει το ταλκ, το οποίο θα σε βοηθήσει να τις ξεμπλέξεις εύκολα και γρήγορα καθώς θα χαλαρώσει τον κόμπο, χωρίς να σπάσει τις αλυσίδες σου.

Μειώνει τους ερεθισμούς

Το ταλκ είναι το μόνιμο αξεσουάρ στην βρεφική τσάντα, γιατί μειώνει τους ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή των μωρών, που δημιουργούνται από την υγρασία της πάνας. Ε, την επόμενη φορά που θα βγεις έξω για να μην κοκκινίσουν τα πόδια σου ή οι μασχάλες σου, ρίξε λίγο ταλκ ώστε να μειώσεις την τριβή μεταξύ τους και να αποφύγεις τους ενοχλητικούς ερεθισμούς.

Φρεσκάρει τα παπούτσια σου

Το καλοκαίρι τα πόδια μας ιδρώνουν πολύ περισσότερο με αποτέλεσμα τα παπούτσια μας να μυρίζουν πολύ πιο εύκολα. Όταν, λοιπόν, γυρνάς σπίτι φρόντισε να ρίξεις λίγο ταλκ στο εσωτερικό των παπουτσιών σου ώστε να εξαφανιστεί οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά.