5 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από το μπάνιο σου

Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα που έχεις στο μπάνιο σου και να πετάξεις ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Το μπάνιο θεωρείται από πολλούς ο πιο αγαπημένος χώρος στο σπίτι (μετά την κουζίνα- γιατί φαγητό!), καθώς εκεί μπορείς να χαλαρώσεις και να φροντίσεις το σώμα σου όπως του αξίζει. Όταν όμως μπαίνεις σε ένα μπάνιο που είναι βρώμικο, έχει πολλά περιττά πράγματα πεταμένα εδώ και εκεί πώς να ζήσεις το σπιτικό spa και να απολαύσεις το beaute σου; Ε;

Για αυτό και ήρθε η ώρα να σηκώσεις τα μανίκια και να ξεκαθαρίσεις ό,τι κρατάς στα ντουλάπια και τα ράφια, ώστε να αφήσεις χώρο για τα προϊόντα και τα καλλυντικά που έχουν περισσότερη σημασία στην ρουτίνα ομορφιάς σου.

1. Ό,τι δεν χρησιμοποιείς

Δεκάδες δείγματα που δεν θυμάσαι από πότε βρίσκονται στον πάτο του κουτιού, εκείνη την μάσκαρα που δεν σε βόλεψε ποτέ και μαντηλάκια που ερέθισαν το πρόσωπό σου και γενικά ό,τι έχει πιάσει σκόνη από την αχρηστία. Βγάλε στην άκρη ό,τι μπορείς να χαρίσεις στην αδερφή/ φίλη σου και τα υπόλοιπα πέταξέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη.

2. Βρώμικα ρούχα

Τίποτα δεν είναι πιο αηδιαστικό από τα άπλυτα, πεταμένα ρούχα στο πάτωμα του μπάνιου, τα οποία μυρίζουν και μεταφέρουν μικρόβια στις καθαρές πετσέτες που έχεις τριγύρω. Χρησιμοποίησε ένα καλάθι για άπλυτα και αν δεν έχεις χώρο μπορείς απλά να τα βάζεις στο πλυντήριο.

3. Ληγμένα προϊόντα

Μια φορά το χρόνο καλό είναι να ανοίγεις τα ντουλάπια σου και να ξεκαθαρίζεις φάρμακα και καλλυντικά που έχουν λήξει για να αποφύγεις τυχόν δερματικά ή άλλα προβλήματα.

4. Παλιά σφουγγάρια

Αν καθαρίζεις το μπάνιο σου με το κλασσικό κίτρινο σφουγγάρι να θυμάσαι ότι πρέπει να το αλλάζεις κάθε 2 μήνες γιατί συγκεντρώνει πάνω του πολλά μικρόβια. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το σφουγγάρι που κάνεις μπάνιο το οποίο πρέπει να το αφηνεις να στεγνώσει σωστά ώστε να μην αναπτύσσονται πάνω του βακτήρια.

5. Σαπουνάκια και σαμπουάν από ξενοδοχεία

Μπορεί να είναι cute και όμορφα αλλά όταν έχεις ολόκληρη συλλογή από αυτά το μόνο που καταφέρνεις είναι να έχεις έξτρα πράγματα στο μπάνιο, που δεν χρησιμοποιείς και πιάνουν και πολύ σκόνη. Μπορείς να τα βάλεις σε κάποιο νεσεσέρ ώστε να τα χρησιμοποιείς όταν πηγαίνεις κάποιο ταξίδι ή να χαρίσεις σε κάποιο ίδρυμα αστέγων (αν έχεις πια τόσα πολλά).

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ