ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πράγματα που κάνεις το πρωί και καταστρέφουν την ημέρα σου

Pexels

Δεν έχει να κάνει με το αν ξυπνάς πολύ νωρίς ή όχι, αλλά με εκείνες τις πρώτες κινήσεις που κάνεις με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι και μπορούν να καταστρέψουν ή να φτιάξουν, όλο το υπόλοιπο 24ωρο σου.

Δε χρειάζεται απαραίτητα να σηκωθείς νωρίτερα και να κάνεις κάποια θυσία στο βωμό της γυμναστικής και της υγιεινής ζωής, αφού αρκούν μόνο μερικές μικρές αλλαγές στις ήδη υπάρχουσες συνήθειές σου. Στην αρχή μπορεί να μην είναι και πολύ εύκολο να προσαρμοστείς σε αυτές το πρωί, αλλά μετά από λίγες μέρες θα δεις που θα σου αρέσει.

1. Εκτίθεσαι αμέσως σε πολύ θόρυβο

Αν με το που σηκώνεσαι, βάζεις δυνατά την τηλεόραση ή φοράς αμέσως ακουστικά, καιρός να αλλάξεις συνήθειες. Η ησυχία είναι σημαντική, οπότε άκου τον ήχο της πόλης καλύτερα, τα αυτοκίνητα, τις κουβέντες, κάποιο πουλί (λέμε τώρα).

2. Δεν πίνεις νερό

Το νερό είναι φίλος μας και βοηθά κυριολεκτικά στα πάντα, ανάμεσα στα οποία είναι και οι πονοκέφαλοι, η κούραση και μια γενικότερη σπαρίλα που μπορεί να σε μετατρέψει στον πιο αναβλητικό άνθρωπο του κόσμου. Ξύπνα το πρωί και πιες αμέσως ένα ποτήρι δροσερό νερό. Θα σε ξυπνήσει περισσότερο από τον καφέ.

3. Μπαίνεις αμέσως στα social media

Δηλώνω ένοχη και ξέρω από πρώτο χέρι πως το να σκρολάρεις στο instagram με το που ανοίγεις το μάτι σου δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να είσαι ευδιάθετη την υπόλοιπη μέρα. Δοκίμασε να αποφύγεις αυτή την πρωινή ιεροτελεστία για τρεις μέρες και θα νιώσεις αμέσως πιο χαρούμενη, πιο συγκεντρωμένη και πιο παραγωγική.

4. Κάνεις πάρα πολλά σχέδια για το υπόλοιπο της ημέρας

Κανονίζεις lunch break από τη δουλειά με την κολλητή σου, γυμναστήριο μετά το γραφείο, να παρευρεθείς σε ένα event και μετά να πας για ένα ποτό, ενώ κάπου ενδιάμεσα πρέπει να πεταχτείς να αλλάξεις και ένα δώρο. Μην γεμίζεις τις ώρες σου με τόσες δραστηριότητες, φρόντισε πάντα να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου στο τέλος της ημέρας, έτσι ώστε να αποφορτιστείς και να προετοιμαστείς για το αύριο.

5. Κάνεις καυτό μπάνιο

Λάθος. Γύρνα το στο κρύο, γιατί ένα δροσερό ντουζάκι μπορεί να σε κάνει κυριολεκτικά χαρούμενη, αφού ενεργοποιεί ορισμένα νευροχημικά που βελτιώνουν τη διάθεσή σου και παράλληλα σε ξυπνάει κιόλας.