LIFE

Τι πρέπει να έχεις πάντα στο ψυγείο σου, σύμφωνα με ένα σεφ

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι η μαμά μου φρόντιζε πάντα να βρούμε φρούτα, λαχανικά ή τυριά της αρεσκείας μας στα ράφια του ψυγείου, έτσι από τη στιγμή που μετακόμισα στο φοιτητικό μου σπίτι πρώτα γέμιζα το ψυγείο μου με φαγητό και μετά έκανα οτιδήποτε άλλο.

Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ, την λαϊκή και το κρεοπωλείο είναι σταθερά από τις αγαπημένες μου στιγμές- εντάξει το ξέρω ότι ακούγεται πολύ “i have no life” αυτό αλλά πραγματικά η διαδικασία επιλογής των υλικών που θα χρησιμοποιήσω για να μαγειρέψω μου δίνει απίστευτη ικανοποίηση.

Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί όταν εντόπισα ένα άρθρο, που αφορούσε έναν από τους μεγαλύτερους και βραβευμένους σεφ του κόσμου, τον Richard Blais και για το τι έχει στο ψυγείο του, ενθουσιάστηκα όταν είδα ότι έχουμε αρκετά κοινά πράγματα.

Ο σεφ λοιπόν, αποκάλυψε ότι άλλαξε τις διατροφικές του συνήθειες από τότε που έγινε πατέρας γιατί ήθελε να φροντίσει την υγεία και τη διατροφή των παιδιών. Έτσι έχει πάντα στο ψυγείο του φρέσκα υλικά ώστε να μαγειρεύει θρεπτικά αλλά και νόστιμα φαγητά. Τι δεν λείπει ποτέ από εκεί; Φρεσκοστυμμένοι χυμοί, που χρησιμοποιούνται στο πρωινό αλλά και σε συνταγές π.χ για βινεγκρέτ, μπλε τυρί, φρέσκα λαχανικά και φρούτα καθώς και βάζα με σπιτικές σάλτσες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και λίγο παγωτό στην κατάψυξη για τις λιγούρες, γιατί καμιά φορά αξίζει να υποκύπτεις σε πειρασμούς.

Σε καταλαβαίνω Richard και εγώ μια από τα ίδια.