Ο τρόπος να κάνεις τον άντρα σου λιγότερο σεξιστή

Αν δεν είναι ήδη φεμινιστής, σου βρήκαμε έναν τρόπο να τον κάνεις να αγαπάει περισσότερο τις γυναίκες.

Καμια φορά είναι αρκετά εκνευριστικό να συναναστρέφεσαι με άντρες οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία της γυναίκας μόνο μέσω της μαμάς τους ή της αδερφής τους. Βέβαια, τουλάχιστον την αναγνωρίζουν. Κάτι είναι κι αυτό.

Επειδή το να πρέπει να έχεις μια γυναίκα στον περίγυρό σου, για να εκτιμάς το φύλο συνολικά, δεν είναι και ό,τι πιο ελπιδοφόρο, αλλά δίνει τουλάχιστον ένα παραθυράκι στην πάταξη του σεξισμού, οι ερευνητές, ανακάλυψαν ότι οι άντρες γίνονται λιγότερο σεξιστές όταν κάνουν μία κόρη.

Αυτά τα νέα δυστυχώς δε μπορούμε να τα κατατάξουμε στα καλά ή τα κακά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Τουλάχιστον για μια μερίδα ανθρώπων. Μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, βρήκε ότι οι επιχειρηματίες κεφαλαίων που έχουν κόρες, είναι πιο πιθανό να προσλάβουν γυναίκες για να εργαστούν στις επιχειρήσεις τους, γεγονός που με τη σειρά του είναι ωφέλιμο για τις ίδιες τις εταιρείες τους. Έτσι, οι άντρες που έχουν κόρες, είναι πιθανότερο να βοηθήσουν να μειωθεί το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων και να λάβουν καλές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Αυτό το εύρημα έρχεται να ενισχύσει παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες οι πολιτικοί εκπρόσωποι που έχουν κόρες, ψηφίζουν πιο φιλελεύθερα. Επίσης, οι δικαστές με κόρες, είναι πολύ πιο πιθανό να αποφανθούν υπέρ των γυναικείων θεμάτων, ενώ και οι CEOs με κόρες, ενδιαφέρονται περισσότερο για κοινωνικές δράσεις.

Είναι επομένως γεγονός ότι το να έχεις κόρη μπορεί να στρέψει το μυαλό σου λίγο περισσότερο υπέρ των γυναικών. Και την ίδια στιγμή είναι αρκετά απογοητευτικό το να πρέπει να "δημιουργήσει" ο ίδιος μια γυναίκα προκειμένου να γίνει αυτό το κλικ στο κεφάλι του και να στηρίξει τα δικαιώματά μας στην ισότητα, ή να καταλάβει πότε γίνεται φαλλοκράτης ή μας παρενοχλεί σεξουαλικά. Μακροπρόθεσμα, αν όλοι γεννούν κόρες, ο κόσμος θα κυριαρχείται από γυναίκες, θα διοικούμε τα πάντα, δε θα υπάρχουν άντρες κι έτσι - δημοκρατικά - θα είναι όλα απόλυτα φεμινιστικά.

Ας μην φτάσουμε εκεί, παρακαλώ.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ