ΣΕΞΙΣΜΟΣ

Ο πλέον μισογύνης ευρωβουλευτής είναι επάξια ο Janusz Korwin Mikke

Καταφέραμε αισίως να επιζήσουμε του θανατερού 2016 για να μπούμε στο 2017, θεωρώντας πως πλέον κάποια ζητήματα είναι δεδομένα, δεν υπάρχει πιθανότητα να τεθούν προς διακύβευση ξανά, όπως ας πούμε το δικαίωμα των γυναικών στην ίση μεταχείριση με τους άντρες στον εργασιακό τομέα. Κουτό μου κορίτσι. Θα 'θελες.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η εικόνα του Πολωνού ευρωβουλευτή, Janusz Korwin Mikke, να δίνει ένα κρεσέντο μισογυνισμού από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου, στη διάρκεια συζήτησης αναφορικά με την ανισότητα στους μισθούς που λαμβάνουν οι γυναίκες στην Ευρώπη, συγκριτικά με τους άντρες συναδέλφους τους.

Και, φυσικά, οι γυναίκες πρέπει να αμείβονται με λιγότερα από τους άνδρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, πιο μικροκαμωμένες και λιγότερο έξυπνες. Τόσο απλά“, ήταν τα ακριβή λόγια του ακροδεξιού και μισογύνη ευρωβουλευτή ο οποίος, για να τεκμηριώσει αυτή τη θέση του, χρησιμοποίησε και την εξής επιχειρηματάρα, ότι καμία γυναίκα δεν έχει κερδίσει σε πρωτάθλημα σκάκι. Τρομερό;

Ευτυχώς, τόσο για το θεσμό του Ευρωκοινοβουλίου όσο και για την τιμή των γυναικών και του ανθρώπινου είδους γενικότερα, ο Janusz Korwin Mikke έλαβε την απάντηση που του έπρεπε από την Ισπανίδα ευρωβουλεύτρια των Σοσιαλιστών, Iratxe Garcia Perez. “Ξέρω ότι σε πληγώνει και σε ανησυχεί που πλέον σήμερα οι γυναίκες μπορούν να κάθονται σε αυτά τα έδρανα και να εκπροσωπούν τους Ευρωπαίους πολίτες, έχοντας τα ίδια δικαιώματα με τα δικά σου. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις γυναίκες της Ευρώπης από άντρες σαν εσένα“, ήταν τα λόγια της Perez, η οποία έλαβε πολύ θερμό χειροκρότημα από τους συναδέλφους της.

 

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Janusz Korwin Mikke καταφέρεται εναντίον των γυναικών, αφού στο σύντομο παρελθόν είχε επίσης υποστηρίξει πως οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν, ενώ το 2014 είχε διαταχθεί σε βάρος του έρευνα για υποκίνηση του βιασμού των γυναικών, έπειτα από σχετικά σχόλια που είχε κάνει στο Ευρωκοινοβούλιο.

Και αυτή τη φορά, η αρμόδια Αρχή του Ευρωκοινοβουλίου διέταξε έρευνα για διασπορά λόγου μίσους αλλά τι τα θες; Κάτι τέτοια είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη πως -τι κι αν βρισκόμαστε στο 2017;- έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να μην χρειαστεί ξανά να συζητήσουμε τα εντελώς αυτονόητα και κεκτημένα έπειτα από αγώνες αιώνων.