LIFE

Πώς να χειριστείς τις άβολες στιγμές που έχουν να κάνουν με λεφτά

Ομαδικά γεύματα, συνεργάτες που σου χρωστούν λεφτά, η κάρτα σου δεν γίνεται αποδεκτή στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και πόσα άλλα είναι εκείνα που βρίσκονται στην -ομολογουμένως μεγάλη- λίστα με τις άβολες στιγμές που μπορεί να σου συμβούν και έχουν να κάνουν με λεφτά.

Βρήκαμε τις 5 πιο συνηθισμένες και τρόπο να τις προσπεράσεις σαν να μην συνέβησαν ποτέ.

1) Μόλις απορρίφθηκε η κάρτα σου από το POS

Αρχικά, για να κερδίσεις χρόνο, ρίξε το φταίξιμο στη μαγνητική ταινία. Αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται δεκτή επειδή έχεις ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο συναλλαγών, μην πανικοβληθείς. Απλώς πες στον εκάστοτε πιστωτή σου ότι θα ήθελες να δοκιμάσεις την εκτός ορίων επιλογή. Στην πολύ έσχατη, απλώς κάλεσε ένα φίλο να έρθει να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

2) Η περίεργη θεία σου ρωτά επίμονα πόσο είναι η μηνιαία δόση του δανείου σου

Για την ακρίβεια, πες της ευγενικά αλλά ξεκάθαρα ότι είναι κάτι που δεν την αφορά, εκτός και αν θέλει να συνδράμει με κάποιο τρόπο.

3) Ο συνάδελφος στο γραφείο ακόμα σου χρωστάει εκείνα τα ζυμαρικά από το διπλανό εστιατόριο

Για να μην τον φέρεις σε δύσκολη θέση μπροστά σε όλους στο χώρο εργασίας, στείλτου ένα email υπενθύμισης.

4) Τα γεύματα με φίλους πάντα αδικούν κάποιον

Είναι αυτό που βγαίνετε παρέα και στο τέλος μοιράζετε το ποσό ανάλογα με το πόσα άτομα ήσασταν και όχι τι έφαγε και ήπιε ο καθένας. Αν αυτό συνήθως επιβαρύνει εσένα με κάποιο τρόπο, απλώς θέσε το ζήτημα εφόσον ο λογαριασμός έχει ήδη φτάσει στο τραπέζι.

5) Δεν έχεις ψιλά για tips

Εντάξει, μπορεί να συμβεί στον καθένα κάποια στιγμή. Να είσαι ευγενική και προσπάθησε να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς όταν βρεθείς ξανά στο ίδιο μαγαζί.