ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί είναι ωραίο να μεγαλώνεις

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει τα θετικά που έχεις όσο μεγαλώνεις.

Όταν έγινα 15 ετών η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι έχω ακόμα άλλα τόσα χρόνια για να γίνω 30, το σοκ ήταν πολύ μεγάλο, δεν μπορούσα να ξεπεράσω την ιδέα ότι ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και δεν θα προλάβω να κάνω όλα όσα θέλω. Άρχισα να κάνω λίστες με το τι θέλω να έχω καταφέρει μέχρι τα 30 -και μεταξύ μας ούτε τα μισά δεν κατάφερα.  Στα 25, πέντε χρόνια πριν τα 30 ταράχτηκα ξανά, αλλά φέτος που τελικά έκλεισα τα 30 όλα οκ.

Φτάνοντας λοιπόν στα 30 έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις ποιος είσαι και τι θέλεις από την ζωή σου και τους άλλους, γεγονός που σε βοηθάει πολύ στην καθημερινότητα σου, στην εξέλιξη σου και σε κάθε είδους σχέση που αναπτύσσεις. Πλέον καταλαβαίνεις πως είναι καιρός να διώξεις από κοντά σου τους τοξικούς ανθρώπους που σου ρουφάνε όλη την ενέργεια και ως μόνο στόχο έχουν να σου δυσκολεύουν τη ζωή.

Όταν μεγαλώνεις είσαι στην σωστή θέση -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είσαι- ώστε να ξέρεις ποιοι είναι οι άνθρωποι της ζωής σου, γιατί όλοι οι άλλοι δεν έχουν καμία θέση σε αυτή. Σκέψου λοιπόν αμέσως πόσο πιο διαφορετικά και καλύτερα είναι τα πράγματα μεγαλώνοντας, πετάς τα βάρη του παρελθόντος και προχωράς πιο ανάλαφρος και ελεύθερος στο μέλλον.

Μεγαλώνοντας έχεις αρχίσει να αποδέχεσαι αυτό που είσαι και φροντίζεις να το κάνεις καλύτερο, έχεις βρει τι σου ταιριάζει σε ρούχα, σε στυλ, ξέρεις τι σου αρέσει και δεν συμβιβάζεσαι, δεν ανέχεσαι πράγματα που θα σε αναλώσουν και θα σου χαλάσουν την διάθεση και δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί κανείς δεν πρόκειται να σου αναγνωρίσει τη «θυσία».

Όσο μεγαλώνεις και καταλαβαίνεις τον εαυτό σου τα πράγματα γίνονται καλύτερα, ξέρεις πώς να φορέσεις ένα ρούχο και όχι να σε φορέσει αυτό, ξέρεις πώς να κινείς το σώμα σου, ελέγχεις τον τόνο της φωνής σου, ίσως ακόμα και να προσέχεις λίγο πιο πολύ αυτά που λες, γνωρίζεις ανθρώπους που σου ταιριάζουν και όχι που έτυχε να πετύχεις στη χύμα παρέα που ήσουν.

Σίγουρα το να είσαι νέος είναι υπέροχο και φυσικά δεν γερνάς από τα 30 ούτε είσαι νέος μέχρι τα 29, νέος είσαι όσο νιώθεις ότι είσαι. Άλλα η ομορφιά του να μεγαλώνεις είναι στην ουσία και στο σημαντικό κομμάτι που προκύπτει από αυτή ότι αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, ωριμάζεις, τον αγαπάς και ξεκινάς να απολαμβάνεις τη ζωή σου για αυτό που είναι και για αυτό που είσαι εσύ, μία ακόμα καλύτερη εκδοχή, σε όλα τα επίπεδα.

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

OK, let’s make a break

Are you ready for cocooning?