Τι σημαίνει όταν ονειρεύεσαι ότι κάνεις σεξ με τον πρώην σου

Είδες στον ύπνο σου ότι κάνεις σεξ με τον Κωστάκη; Άσε με να σου πω τι σημαίνει.

Μα πού πήγες και τον θυμήθηκες; Αυτόν τον χριστιανό που κοιμάται δίπλα δεν το σκέφτεσαι καθόλου; Εντάξει, δεν σου φωνάζω, ξέρω. Ξύπνησες περίεργα, με τύψεις, με μία απορία τεράστια. Βρε λες να μην το έχεις ξεπεράσει ακόμα τον πρώην; Κι αν όχι, τότε γιατί τον είδες να κάνει αυτό που κάνατε παλιά, προτού χωρίσετε; Άτιμα όνειρα.

Συμβαίνει καμιά φορά. Να ονειρευτείς και μάλιστα μέσα στις πιο ακατάλληλες συνθήκες έναν πρώην σ'υντροφό σου που ίσως στον ξύπνιο σου δεν θες να τον δεις ούτε ζωγραφιστό. Αλλά όνειρα είναι, πώς να τα ελέγξεις, ρώτα και τον κύριο Φρόυντ. Γιατί ήρθε απρόσκλητος στον ύπνο σου λοιπόν; Αφού είσαι καλά πια, έχεις νέα σχέση ή απλά τον έχεις ξεπεράσει.

Οι λόγοι που συμβαίνει κάτι τέτοιο ποικίλλουν, λένε οι ειδικοί. Εξαρτάται πάντα από τον πρώην- ω ναι. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει λόγος πισωγυρίσματος ανησυχίας. Τα όνειρά μας είναι εκδηλώσεις συνειδητών, υποσυνείδητων και ασυνείδητων σκέψεων. Αν για παράδειγμα, με το ονειρεμένο πρόσωπο είχατε μια πολύ παθιασμένη ερωτική σχέση ή μία απλά καλή σεξουαλική ζωή, τότε ίσως να βλέπεις το όνειρο αυτό γιατί στην παρούσα φάση της ζωής σου σου λείπει το καλό σεξ. Αν η ερωτική σας ζωή ήταν χλιαρή και ξαφνικά βλέπεις τον πρώην τον Κωστάκη ως άλλον Ρόκο Σιφρέντι να δαμάζει τα κύματα, τότε για κάποιον λόγο το υποσυνείδητό σου θυμήθηκε αυτό που πραγματικά ήθελες από αυτή τη σχέση και ποτέ δεν πήρες.

Τα σεξουαλικά όνειρα με πρώην συντρόφους είναι πολύ συνηθισμένα. Αν πρέπει να εστιάσεις, λοιπόν, κάπου, είναι στο συναίσθημα που ένιωσες ξυπνώντας, έχοντας το όνειρο σαν ανάμνηση. Αν αισθάνθηκες μία φούντωση, μια φλόγα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τότε ναι ίσως σου λείπει ακόμα. Ή απλά δεν καλύπτεσαι από τον σύντροφό σου στην παρούσα φάση κι απλά ωραιοποιείς παλιές καταστάσεις, τα γνωστά. Το δεύτερο σενάριο είναι κάπως πιο «λογικό», ειδικά από τη στιγμή που έχεις προχωρήσει στη ζωή σου. Μην κοιτάς λοιπόν το παρελθόν, και μην κάνεις συνειδητά όνειρα αν πιστεύεις πως έχει πραγματικά τελειώσει. Αναλογίσου για το παρόν σου. Αυτό που μαρτυρά όλο αυτό είναι ίσως μία υποσυνείδητη σύγκριση, ή έναν φόβο ότι η τωρινή σου σχέση δεν έχει το πάθος που θα 'θελες. Μην κρίνεις τον εαυτό σου, σκέψου όσο πιο ανοιχτόμυαλα γίνεται και μην βγάζεις σημαντικά συμπεράσματα για κάτι που συνέβη ενώ κοιμόσουν.

Το να ονειρεύεσαι κάτι ερωτικό με τον πρώην σου είναι νορμάλ, από τη στιγμή που συμβαίνει συχνά. Βγάλε τα όποια συμπεράσματα έχοντας προτεραιότητα εσένα, και κανέναν άλλον.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ