LIFE

Οι στάνταρ “φυλές” που θα δεις και αυτό το Πάσχα

Δε μιλάμε, όμως, για τα νορμάλ πράγματα τώρα· εδώ έχουμε να εντοπίσουμε τις πιο κλασσικές φιγούρες που θα δούμε και αυτό το Πάσχα. Για πάμε:

Η post-modern

Σιγά μήπως φόραγε τυπικούρες. Ακόμη κι αν κάνει Πάσχα στα Κάτω Σουδαναίικα, θα σκάσει μύτη με χειροποίητη λαμπάδα που πήρε από τα Public τρεις μέρες πριν, σκουλαρίκια που είχες δει σε ένα επεισόδιο του Star Trek, φόρεμα-τελευταία λέξη της μόδας και ύφος Meryl Streep στο Devil wears Prada. Μετά την Ανάσταση, θα πάει για drinks. Μαγειρίτσα; Μπλιάχ.

Οι gamers

Απλά δεν θέλουν να είναι εκεί. Αλλά η μαμά αγρίεψε και απείλησε πως θα τους πάρει το Nintendo Switch, οπότε πήγαν και το πήραν μαζί. Μέχρι τις 11:59:59 θα σκίζονται για το high score στο Anthem και στο Xbox, στις 0:00:01 θα συνεχίσουν το ίδιο. Για τα 3 ενδιάμεσα δευτερόλεπτα, θα πατήσουν pause και θα ανάψουν τη λαμπάδα που τους έφερε ο νονός. Και βέβαια, περί τις 0:00:17 θα γκρινιάζουν γιατί με τα φιλιά από τις θείες έχασαν το level up.

Οι μπουρλοτιέρηδες

 

Μπορεί να τους δεις και με τα δυναμιτάκια χιαστί στο στήθος. Κάθε χρόνο απειλούν τη στατικότητα της εκκλησίας και των γύρω κτισμάτων, προκαλούν μίνι καρδιακές προσβολές σε ζώντες (και μη). Αν δεις κάτι στα αυτιά τους, δεν είναι ακουστικα από τα Public, είναι ωτοασπίδες, οπότε κάν’την με ελαφρά όσο προλαβαίνεις.

Ο άρχων των αιθέρων

Τελευταίας εσοδείας φύλο, θα τον γνωρίσεις από αυτό που κρατά στα χέρια του. Δεν είναι DJ με φορητή κονσόλα, είναι «πιλότος» drone Hubsan! Αν προσέξεις, ανάμεσα στις ψαλμωδίες θα ακούσεις και τον χαρακτηριστικό βόμβο. Στο «δεύτε λάβετε» απλά βρες μέρος με ταβάνι, γιατί τα αναμμένα κεριά δημιουργούν κενά αέρος και στάνταρ το drone θα κάνει crash-land σε κάποιο κεφάλι.

Η princess

Είναι μικρή και τριανταφυλλένια. Θα τη γνωρίσεις από τη λαμπάδα Barbie που της έφερε η νονά από τα Public, και ευτυχώς που άφησε το υπόλοιπο κουτί σπίτι (δεν ήθελε). Θα τη δεις να καμαρώνει για τη λαμπάδα της, όσο χαζεύει τις λαμπάδες των υπόλοιπων κοριτσιών της παρέας.

Οι connected

Είναι εκεί, μα δεν είναι. Το βλέμμα μονίμως στραμμένο στο smartphone Huawei Y6 τελευταίας γενιάς με οθόνη 17 ιντσών, τα δάχτυλα να γράφουν μανιωδώς μηνύματα, και η μοναδική επαφή με τον «έξω» κόσμο είναι όταν βγάζουν selfie. Οπότε απλά σου λένε να κάνεις στην άκρη. Στο «Χριστός Ανέστη» θα τσαντιστούν γιατί ακόμη δεν έβγαλαν την τέλεια pre-αναστάσιμη selfie και, αμάν πια! Ούτε μισό G δεν έχει εδώ πέρα! Πώς θα ανέβει το post;

Η μαρίδα

 

Όταν μεγαλώσουν, θέλουν να γίνουν μπουρλοτιέρηδες. Για την ώρα, όμως, αν τους δεις όλους μαζί, είναι σαν να χαζεύεις τα ράφια των παιχνιδιών του Public. Αυτοκινητάκια, transformers, LEGO, ό,τι τους φέρανε οι νονοί, είναι στο χέρι. Δεν τους νοιάζουν Αναστάσεις, ούτε οι τυπικές ερωτήσεις των «μεγάλων». Θα παίζουν παιχνίδια ακόμη και στην πλάτη σου.

Ο Γιαπωνέζος

Όχι, δεν έχει σχέση με καταγωγή. Μπορεί να έχει πάει στο Public και να έχει σηκώσει όλο το τμήμα φωτογραφίας ή απλά να έφυγε με την Canon EOS 4000D, μπορεί απλά να κρατά smartphone, όμως δεν του ξεφεύγει τίποτα. Δεν είναι εκεί για να κάνει Ανάσταση, αλλά για να την καταγράψει. Έχει πάρει και έξτρα κάρτα μνήμης και βάζει τους πάντες να ποζάρουν. Μέχρι και τα μανουάλια. Πάρε μαζί το γυαλί ηλίου, έστω και μεσάνυχτα, προτού το φλας σου κάψει τους αμφιβληστροειδείς.