LIFE

Οι επαγγελματίες καθαριστές εξηγούν πώς να κάνεις το νοικοκυριό παιχνιδάκι

Ως σύγχρονη γυναίκα, καταλαβαίνεις απόλυτα ότι η καθαριότητα και το γενικότερο νοικοκυριό σ' ένα σπίτι, σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς και με τις τόσες αρμοδιότητες που έχεις να φέρεις εις πέρας καθημερινά, είναι κουραστικό και δύσκολο -αν μη τι άλλο.

Επειδή, λοιπόν, αξίζεις περισσότερη ευκολία και ξεγνοιασιά στη ζωή σου, δες αυτές τις συμβουλές μερικών επαγγελματιών καθαριστών για το πώς θα μετατρέψεις την καθαριότητα του σπιτιού σου σε μια ευχάριστη δραστηριότητα.

1) Απλοποίησε τα προιόντα που χρησιμοποιείς

Δεν είναι ακριβώς έξυπνο το να χρησιμοποιείς ξεχωριστό προιόν για κάθε αντικείμενο ή δωμάτιο του σπιτιού. Εξοικονόμησε, λοιπόν, ενέργεια, χρόνο και χρήμα.

2) Βάλε μουσική – δυνατά

Επίλεξε το είδος της μουσικής που σε κάνει να χορεύεις, εκείνο που ανεβάζει τον παλμό σου. Πρέπει να είναι αρκετά δυνατά, ώστε να την ακούς ακόμα και με την ηλεκτρική σκούπα.

3) Μην αφήνεις πολύ χρόνο να περνάει

Θα είναι διαφορετική η δουλειά που θα πρέπει να “ρίξεις” αν έχεις να καθαρίσεις ένα μήνα το σπίτι σου και διαφορετική αν το κάνεις εβδομάδα παρά εβδομάδα.

4) Φασίνα μόνο πρωινές ώρες

Για να καθαρίσεις αποτελεσματικά, χρειάζεσαι φως, πολύ φως. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να προσπεράσεις εστίες σκόνης που θα είναι πολύ χειρότερες όταν επανέλθεις μετά από καιρό.

5) Κάν’ το με σειρά

Πρέπει να έχεις μια σειρά που θα ακολουθείς, αν θες να δεις αποτελέσματα. Ξεκίνα από τα πιο ψηλά και κατέβαινε σιγά σιγά. Έτσι, η βρωμιά και η σκόνη θα πέφτουν στα χαμηλότερα στρώματα που δεν έχεις καθαρίσει ακόμα. Άσε για το τέλος πάντα το πάτωμα.

6) Ξεκίνα με εκείνο που σου παίρνει την περισσότερη ώρα

Είτε πρόκειται για δωμάτιο ολόκληρο, είτε για ένα αντικείμενο μέσα σε δωμάτιο, ξεκίνα πρώτα από αυτό. Τα υπόλοιπα θα σου φανούν “περίπατος”.

7) Καθάριζε την κουζίνα καθημερινά

Η κουζίνα είναι σίγουρα το δωμάτιο που λερώνεται περισσότερο (μετά έρχεται το μπάνιο). Όποτε, για να διευκολύνεις τη ζωή σου, προσπάθησε να την καθαρίζεις αμέσως μόλις τελειώνεις το μαγείρεμα. Γλιτώνεις από πολύ μελλοντικό κόπο.

8) Βάζε εφικτούς στόχους

Αν το καθάρισμα δεν είναι το φόρτε σου, μην περιμένεις να κάνεις το σπίτι σου να αστράφτει από την πρώτη φορά. Αρχικά, θα στοχεύσεις στα βασικά. Όσο περνάει ο καιρός και εξοικειώνεσαι, θα στοχεύεις σε όλο και περισσότερα και δυσκολότερα μέρη του σπιτιού.