HOUSE TWENTY FOUR

Οι εκατομμύρια αποχρώσεις από το γιορτινό party στο #housetwentyfour

Οι μέρες των γιορτών είναι όλες φωτεινές, σωστά; Σωστά, αλλά είναι όλες οι ημέρες ίδιες; Όχι. Διαφορετική είναι η μέρα των Χριστουγέννων, άλλη ατμόσφαιρα έχει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τελείως διαφορετική είναι η χροιά της παραμονής. Έτσι και ο φωτισμός της κάθε περίστασης διαφέρει. Αν νομίζεις πως αρκεί ένα ''άναψε'' ή ''σβήσε'' το φως για να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα, τότε μάλλον αγνοείς τις άπειρες δυνατότητες φωτισμού και χρωμάτων.

Με αφορμή λοιπόν το party που διοργανώσαμε για τον στολισμό του δικού μας δέντρου, στο Σπίτι της 24MEDIA, αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε όλες αυτές τις δυνατότητες και να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας άλλο χρώμα στις γιορτές μας. Ο μοναδικός μας σύμμαχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, από την τεχνολογία HUE της Philips Lighting, που φέρνει μια νέα εποχή φωτισμού στην καθημερινότητά μας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ασύρματη συσκευή που συνοδεύεται από ορισμένες λάμπες –μπορεί να συνδεθεί και να ρυθμίσει μέχρι και 50 λάμπες!-, οι οποίες μετατρέπουν τον καθημερινό φωτισμό σε μια εκπληκτική εμπειρία.

Αναρωτιέσαι πώς ακριβώς το κάνει αυτό; Πολύ απλά, μέσω της IOS ή της Android συσκευής σου. Διαλέγεις και αποθηκεύεις τις δικές σου προτιμήσεις φωτός, επιτρέποντας σου να διαχειρίζεσαι τα φώτα στον χώρο σου χωρίς καν να κινηθείς από τον καναπέ σου. Η ασύρματη συσκευή HUE αντικαθιστά όχι μόνο τον διακόπτη του σπιτιού σου, αλλά σου δίνει και πρόσβαση σε 16 εκατ. χρώματα προκειμένου να βρεις αυτό που ταιριάζει στην περίσταση.

Το να κάνεις το σπίτι ουράνιο τόξο δεν είναι βέβαιο αυτοσκοπός. Γιατί μπορεί να έρθει η στιγμή του party που ζητά ένα κόκκινο, ένα μωβ ή ένα πράσινο. Αυτό που σου δίνει η τεχνολογία HUE της Philips Lighting είναι ακόμα σημαντικότερο. Είναι η δυνατότητα να μπορείς να παίξεις ακόμα και με τις αποχρώσεις του λευκού, την ένταση, τη φωτεινότητα. Θες να χαλαρώσεις; Επιλέγεις ένα ζεστό λευκό ή κάποια απόχρωση που αγαπάς και χαμηλώνεις τα φώτα. Θες να δουλέψεις; Ένα έντονο λευκό, ψυχρό. Θες απλά να βγάλεις την καλύτερη selfie; Οι επιλογές είναι απεριόριστες.

Στο δικό μας party οι καλεσμένοι μας αποφάσισαν να φωτογραφηθούν, διαλέγοντας ο καθένας τη δική του μαγική απόχρωση και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Δεν ήταν μόνο τα χρώματα, αλλά και η ίδια η διάθεσή μας που εκτινάχτηκε στα ύψη μέσα από όλα αυτό το παιχνίδι και την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε –σαν να τηλεμεταφερθήκαμε στον πυρήνα ενός ουράνιου τόξου, με τις εναλλαγές να ακολουθούν τη ροή του party, τη μουσική και τις προτιμήσεις μας.

Οι επιλογές όμως δεν περιορίζονται στην περίοδο των γιορτών: Με την τεχνολογία HUE της Philips μπορείτε να συγχρονίσετε τα έξυπνα φώτα σας με τις ταινίες ή την μουσική σας, να ελέγχετε τα φώτα ενώ δεν είστε καν στο σπίτι ώστε να φαίνεται πως υπάρχει κίνηση, ακόμα και να τα χρησιμοποιήσετε ως ξυπνητήρι ή σαν βοηθητικό εργαλείο ύπνου. Οι επιλογές είναι ακριβώς όπως και τα χρώματα: άπειρες.