LIFE

Οδηγός για ασφάλεια στις μετακινήσεις σου

Θα μπορούσε κανείς να πει πως το βασικότερο στις μετακινήσεις είναι η οδική συμπεριφορά. Ισχύει, αλλά όσο και αν (θέλουμε να) είμαστε σίγουρες πως εσύ τηρείς όλους τους κανόνες, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και ένα πλήθος άλλων παραγόντων που επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την ασφάλειά σου -και θα σε προφυλάξουν σε περίπτωση που οι υπόλοιποι δεν είναι τόσο προσεκτικοί όσο εσύ.

Η συντήρηση

Δεν πρόκειται για μια προαιρετική διαδικασία, αλλά για μια υποχρέωση που έχεις πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό σου. Το τακτικό service περιέχει εργασίες οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με το όχημα, το μοντέλο και τον τύπο του, αλλά σε γενικές γραμμές περιλαμβάνουν την αλλαγή φίλτρων και τον έλεγχο βασικών λειτουργιών, όπως τα φρένα, αλλά και την κατάσταση της μπαταρίας, του δίσκου, αλλά και τα τακάκια. Ιδιαίτερη προσοχή, -και κάτι που μπορείς να ελέγχεις μόνη σου ανεξάρτητα από το service- χρειάζονται και στα ελαστικά του οχήματός σου, όπως και στα φώτα. Εξυπακούεται πως ο,τιδήποτε ασυνήθιστο ή έστω και ελαφρώς ανησυχητικό παρατηρήσεις το ελέγχεις άμεσα –όχι εσύ δηλαδή, το συνεργείο το οποίο εμπιστεύεσαι.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Δεν ισχυριζόμαστε πως αντιλαμβανόμαστε πλήρως όλες τις τεχνικές έννοιες –και μάλλον τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει πριν την αγορά του οχήματός μας, που πολλές φορές απλά έχουμε κληρονομήσει από γονείς ή μεγαλύτερα αδέρφια. Το ζήτημα εδώ είναι να έχουμε μία σφαιρική εικόνα των τεχνικών χαρακτηριστικών, ώστε να ξέρουμε τι να περιμένουμε από την απόδοσή του. Τι κινητήρα έχει; Πόσο οικονομικό είναι; Σε συμφέρει περισσότερο σε μακρινές ή κοντινές αποστάσεις; Ποια είναι για σένα μια ικανοποιητική επιτάχυνση;

 

Η ασφάλεια

Το Α και το Ω της οδήγησης είναι η ασφάλεια και το πρόγραμμα που θα επιλέξεις. Το ζήτημα με την ασφάλεια είναι να σου παρέχει τις επιλογές, αλλά και τη σιγουριά που χρειάζεσαι. Η 

πλέον προσφέρει και 3μηνο ευέλικτο ασφαλιστικό πρόγραμμα για αυτοκίνητα, μηχανές ή φορτηγάκι, που σου εξασφαλίζει ακριβώς αυτά που ζητάς, με όποιον τρόπο πληρωμής επιθυμείς!  Το οποίο αν το σκεφτείς έχει μια πολύ καλή λογική: Στο γυμναστήριο, στο κολυμβητήριο, στα περιοδικά που διαβάζεις και στα κανάλια που βλέπεις επιλέγεις τρίμηνη συνδρομή.  Τώρα μπορείς να επιλέξεις (και να υπολογίσεις) 3μηνη διάρκεια και στην ασφάλισή σου. Μην ξεχνάς άλλωστε πως μέσω της Anytime έχεις τη δυνατότητα να ασφαλιστείς απευθείας από το internet ή τηλεφωνικά, επιλέγοντας το πρόγραμμα που σου ταιριάζει, ενώ οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά εύκολες και γρήγορες και μπορείς να λάβεις το συμβόλαιό σου μέσα σε 1’ στο mail σου. Επιπλέον, η Anytime είναι πάντα δίπλα σου, 24 ώρες το 24ωρο για να σε βοηθήσει και να σου βρίσκει λύσεις: από την ασφάλιση αυτοκινήτου, τη διαχείριση του συμβολαίου μέχρι και την άμεση κινητοποίηση της οδικής βοήθειας. 

O εξοπλισμός

Δεν θα σε ζαλίσουμε με πολλά, τα περισσότερα άλλωστε τα ξέρεις:

μία ρεζέρβα καθώς και τα αντίστοιχα κλειδιά + γρύλος

ένα τρίγωνο ασφαλείας

ένα μίνι φαρμακείο

έναν πυροσβεστήρα (προσοχή στην ημερομηνία λήξης)

αλυσίδες

Σε περίπτωση που οδηγείς μηχανή ή βέσπα μην ξεχνάς ένα επιπλέον κράνος για τους συνοδηγούς, αλυσίδα, αδιάβροχο και εργαλεία για τους τροχούς. 

Καλά χιλιόμετρα, και πάνω από όλα με ασφάλεια!