ΔΙΑΚΟΠΕΣ

20 ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά που θα σε γοητεύσουν με το design τους

Το μόνο που χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή είναι να κλείσεις τα μάτια σου και να βρεθείς αυτόματα σε ένα νησί. Θέλεις το κύμα να σκάει στα πόδια σου, δίχως να νοιάζεσαι αν θα βραχεί το φόρεμά σου. Θέλεις να ξαπλώσεις φορώντας το μαγιό σου κι αφήνοντας τις ακτίνες του ήλιου να παίζουν κρυφτό με την ψάθινη ομπρέλα σου. Οι καλοκαιρινές διακοπές σου είναι εδώ κι εμείς φροντίσαμε να βρούμε για εσένα τα ξενοδοχεία που ανάγουν το interior design σε τέχνη πραγματική. Το εξωτερικό τοπίο λειτουργεί ως καμβάς πάνω στον οποίο στηρίζεται το υπόλοιπο σύνολο. Πριν βρεθείς να απολαμβάνεις δωμάτια με αισθητική και τύπο θα πρέπει να φτιάξεις μία σωστή βαλίτσα. Κι όπου σωστή, σημείωσε όλα τα απαραίτητα. Καφτάνια, σαγιονάρες, μαγιό και φυσικά τα κατάλληλα NIVEA SUN Protect & Βronze αντηλιακά σου, που περιέχουν φυτικό εκχύλισμα γλυκόριζας η οποία υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή μελανίνης της επιδερμίδας για να ενισχύσεις το μαύρισμά σου είτε είσαι τύπος της παραλίας είτε της πισίνας!

Φωτογραφίες: Ladylike/Αγγελική Καλαμαρά

Coco-Mat Eco Residences, Σέριφος

 

Μια ανάσα από την πανέμορφη παραλία της Βαγιάς, το ξενοδοχείο Coco-Mat Eco Residences στο πανέμορφο νησί της Σερίφου θα σε βάλει σε κλίμα διακοπών πριν ακόμα περάσεις το κατώφλι του. Ο Έλληνας αρχιτέκτονας Γιώργος Ζαφειρίου ανακατασκεύασε τα πρώην ανθρακωρυχεία του νησιού σε διώροφα διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα. Υπεύθυνοι για το interior design, οι Ιωάννα Φουντή και Ζήλη Καραχαλιού. Ανοιχτοί χώροι χωρίς πολλά αντικείμενα με τις γήινες αποχρώσεις να είναι ο πρωταγωνιστής. Λευκό, καφέ και μπεζ πινελιές συνθέτουν ένα σκηνικό χαλάρωσης και ηρεμίας.

Casa Cook, Ρόδος

 

Εμπνευσμένο από τον νομαδικό τρόπο ζωής το Casa Cook, δίνει έμφαση στη ζεστασιά που αποπνέουν οι γήινοι τόνοι. Τα άνετα μαξιλάρια και τα διακοσμητικά δημιουργούν μία μποέμ ατμόσφαιρα. Ένας χώρος στον οποίο μπορείς να σβήσεις τις μηχανές και να αφήσεις τον εαυτό σου να ρίξει ρυθμούς. Θα βρεις ιδιωτικές βεράντες με πισίνες για να κάνεις μία βουτιά όταν ο ήλιος δύει. Ξαπλώστρες και αιώρες για βαθιά χαλάρωση γιατί κάπως έτσι είναι ο παράδεισος.

Liostasi Hotel & Suites, Ίος

 

Το παραδοσιακό αυτό ξενοδοχείο συνδυάζει αρμονικά την αυθεντική νησιώτικη αρχιτεκτονική με μοντέρνες επιρροές. Οι κοινόχρηστοι χώροι και τα δωμάτια σε αυτό το boutique ξενοδοχείο είναι γεμάτα με αντικείμενα τέχνης και χειροποίητα στοιχεία. Η προνομιακή του τοποθεσία κοντά στην παραλία και την όμορφη πόλη της Ίου, καθώς και η εκπληκτική θέα στη θάλασσα θα σε αποζημιώσουν. Οι σουίτες, με καφέ, γκρίζο και πράσινο χρώμα είναι δημιούργημα του designer Αντώνη Καλογρίδη.

Daios Cove Resort & Villas, Άγιος Νικόλαος

 

Το θέρετρο Daios Cove βρίσκεται στην ήσυχη παραλία Βαθύ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Ένα ξενοδοχείο στην πιο προνομιακή τοποθεσία της βορειοανατολικής Κρήτης με θέα απέραντη που δεν την εμποδίζει τίποτα. Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός των δομών του θερέτρου στοχεύουν στη δημιουργία ανοιχτών χώρων που επιτρέπουν την αδιάκοπη ροή του ηλιακού φωτός, του αέρα και της ενέργειας. Η αρχιτεκτονική εταιρεία 3SK Stylianidis κρύβεται πίσω από τον σχεδιασμό του Daios Cove.

Οlea all Suites Hotel, Ζάκυνθος

 

Το ξενοδοχείο Olea All Suite αναπτύσσεται βαθμιδωτά στην πλαγιά ενός λόφου στο χωριό Πλάνος. Στόχος του σχεδιασμού των Block722 architects+ ήταν η πλήρης αξιοποίηση του φυσικού τοπίου. Τα κτίρια αναπτύσσονται γύρω από τη λίμνη με το υγρό στοιχείο να αποτελεί κλειδί. Ξύλο, μπαμπού, πέτρα και μάρμαρο είναι τα κύρια στοιχεία. Τροπικές πινελιές στην κλασική μεσογειακή αρχιτεκτονική.  Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα όρια. Το μέσα είναι συνέχεια του έξω και το αντίστροφο. Το 2018 έγινε το πρώτο ελληνικό resort που βραβεύτηκε από το Interior Design Magazine στα ετήσια Best of Year Awards.

Φωτογραφία: Ladylike/Αγγελική Καλαμαρά

Όσο είσαι ξαπλωμένη στην πισίνα μην ξεχνάς πως μετά το μπάνιο σου το Αfter Sun πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Καταπραϋντική αίσθηση δροσιάς για μετά τον ήλιο με After Sun Ενυδατική Λοσιόν με Aloe Vera από τη NIVEA SUN αλλά και το Αfter Sun Λοσιόν Επιμήκυνσης Μαυρίσματος θα σου προσφέρει βαθιά ενυδάτωση για μετά τον ήλιο, που διαρκεί.

Grecotel Mykonos Blu, Μύκονος

 

Σαν ένα αιγαιοπελαγίτικο χωριό πάνω στη θάλασσα, το Mykonos Blu διαθέτει 103 πολυτελή bungalows, σουίτες και βίλες, κάποιες με ιδιωτική πισίνα ή υπαίθριες μπανιέρες υδρομασάζ, ιδιωτικό κήπο και ηλιόλουστη βεράντα. Το λευκό και το μπλε κυριαρχούν. Καθαρές γραμμές και ανοιχτοί χώροι με το μπαμπού και τα ξύλινα στοιχεία να δίνουν έναν τόνο νοσταλγικό.

White River Cottages, Λασίθι

 

Το White River Cottage στον Μακρύ Γυαλό Λασιθίου άρχισε τη λειτουργία του το 1991. Ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Μαυράκης, ασχολήθηκε με ζήλο για τη δημιουργία αυτού του συγκροτήματος και με ευαισθησία κατόρθωσε να δώσει μια νέα ζωή στα ερείπια διατηρώντας την αυθεντικότητα και το αρχιτεκτονικό τους ύφος. Το συγκρότημα απαρτίζεται από 13 πέτρινα σπίτια που ανήκαν στον εποχιακό οικισμό του Άσπρου Ποταμού, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού Πεύκη, όταν είχαν αγροτικές ασχολίες στην κοιλάδα. Τα σπίτια αναστηλώθηκαν έχοντας σημείο αναφοράς την αρχιτεκτονική παράδοση της περιοχής και για την αποκατάσταση τους έγινε χρήση τοπικών φυσικών υλικών.

Wind Tales, Σύρος

 

Το Wind Tales βρίσκεται σκαρφαλωμένο στην πανέμορφη Άνω Σύρο με θέα πιάτο την Ερμούπολη. Αποτελείται από 4 μοναδικά δωμάτια που θα σε ταξιδέψουν με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες τους. Η ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα φυσικά υλικά όπως ο βράχος, το μάρμαρο και το ξύλο καθορίζουν τη διακόσμηση. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου. Η αψίδα της εισόδου θεωρείται  μια από τις πρώτες πύλες (12ος-13ος αιώνας) όταν το χωριό χτίστηκε ως φρούριο για να προστατεύσει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιθέσεις. Το Wind Tales είναι σχεδιασμένο βιοκλιματικά, ανακαινισμένο εξ’ ολοκλήρου με φυσικά υλικά. Η απλή εσωτερική διακόσμηση του οικήματος και η επίπλωση του, εμπνέεται από την λιτή αντίληψη της κυκλαδικής αρχιτεκτονικής.

Blue Sand Boutique Hotel & Suites, Φολέγανδρος

Το Blue Sand Boutique Hotel & Suites στη Φολέγανδρο αντιμετωπίζει με σεβασμό την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, δίνοντας έμφαση στον eco friendly χαρακτήρα του. Πάνω ακριβώς από την παραλία της Αγκάλης βρίσκεται σε σημείο ιδανικό για να αφήσεις τον ήχο της θάλασσας να σε ηρεμήσει και να σε νανουρίσει. Φωλιασμένο στην πλαγιά ενός βραχώδες λόφου προσφέρει μια ανεπανάληπτη θέα. Η διακόσμηση των δωματίων είναι μία μίξη της μποέμ αισθητικής με την αυθεντική κυκλαδίτικη γοητεία, πάντα ακολουθώντας τους κανόνες του μινιμαλιστικού design.

ISTORIA Hotel, Σαντορίνη

 

To Interior Design Laboratorium παρουσιάζει για πρώτη φορά μία ολιστική αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη και δημιουργεί το ISTORIA, ένα ιδιαίτερο μεσογειακό ησυχαστήριο εμπνευσμένο από τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων. Η κεντρική ιδέα σχεδιασμού του ISTORIA ξεκινάει από το ίδιο το κτίριο του ξενοδοχείου και τις ιστορίες των ανθρώπων που έχουν βρεθεί μέσα σε αυτό στο πέρασμα των χρόνων. Ένα εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό σπίτι δίπλα σε ένα βαθύ μπλε κομμάτι του Αιγαίου Πελάγους μεταμορφώνεται σε ένα boutique ξενοδοχείο. Αυθεντικά στοιχεία που βρέθηκαν στο παλιό σπίτι εντάχθηκαν στον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων όπως παλιές ξύλινες οροφές που συντηρήθηκαν ή πέτρινες κολώνες που βρέθηκαν στους κήπους του παλιού κτίσματος.

Lango Design Hoterl & Spa, Κως

 

Το ξενοδοχείο δανείζεται το όνομά του από την ενετική ιστορία του νησιού των Δωδεκανήσων και την εποχή των Ιπποτών, οι οποίοι αποκαλούσαν την Κω με το όνομα ”Lango”. Το Lango Design Hotel & Spa κινείται σύμφωνα τις τάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, μέσα από κάθετες, καθαρές γραμμές, πρωτοποριακό design και μοντέρνα, minimal αισθητική. Κομψά έπιπλα δημιουργούν το απαραίτητο αίσθημα χαλάρωσης.

Melograno Villas, Αστυπάλαια

 

Melograno σημαίνει ροδιά, και παραπέμπει στο κάστρο της Χώρας της Αστυπάλαιας όπου κάθε Δεκαπενταύγουστο στην σκιά μιας Ροδιάς οι κάτοικοι του νησιού τιμούν τους επισκέπτες τους σε μία από τις πιο φιλόξενες γιορτές της Ελλάδας. Με φόντο το Αιγαίο οι γήινοι τόνοι που έχουν επιλεγεί για τη διακόσμηση δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο σκηνικό. Τα παράθυρα και οι πόρτες έχουν το χρώμα της ελιάς, παραπέμποντας στο χρώμα που ξεπηδά γύρω από το κάστρο Querini που δεσπόζει αγέρωχο στη Χώρα του νησιού. Νησιωτική ομορφιά.

Ayiopetra Exclusive Getaways, Νάξος

 

Στο Σαγκρί Νάξου, ανάμεσα σε υπέροχους ελαιώνες και με θέα τον Ναό της Δήμητρας στέκεται το πέτρινο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, Ayiopetra Exclusive Getaways. Η μίνιμαλ αισθητική του «παντρεύεται» άψογα με παραδοσιακά στοιχεία. Κι όπου παράδοση σημείωσε τις μοναδικές αντίκες που φέρνουν την αίγλη του παρελθόντος στο σήμερα. Τα υλικά επιλέχθηκαν με απόλυτη προσοχή ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο. Η απλότητα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σε όλο της το μεγαλείο.

Micra Anglia Boutique Hotel, Άνδρος

 

Ατμοσφαιρικό, αριστοκρατικό και νοσταλγικό, το πέντε αστέρων Boutique Hotel Micra Anglia στην Άνδρο αποτελεί μια κομψή επιλογή διαμονής για τους επισκέπτες που θέλουν να νιώσουν τον αγνό ρομαντισμό του παρελθόντος της Άνδρου διαμένοντας σε μια κομψότατη έπαυλη του 19ου αιώνα. Σε ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, ορόσημο πλέον της πόλης, γίνεσαι ένα με την πλούσια ιστορία του νησιού και νιώθεις ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο. Το πεντακάθαρο λευκό αντιπαραβάλλεται με τα φυσικά στοιχεία όπως τα δρύινα πατώματα, το μάρμαρο και η πέτρα για να δημιουργήσουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

Parilio, Πάρος

 

Το Parīlio είναι το πιο πρόσφατο ξενοδοχειακό project της Κάλιας και του Αντώνη Ηλιόπουλου σε μια ήσυχη τοποθεσία ανάμεσα στη Νάουσα και τις Κολυμπήθρες. Και πάλι το ζητούμενο ήταν η διαχείριση και εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος ώστε να γίνει ο καμβάς της δημιουργίας. Οι 33 του σουίτες διαμορφώθηκαν στον χώρο ενός προϋπάρχοντος συγκροτήματος 55 δωματίων με κυρίαρχα χρώματα και στοιχεία το λευκό, το γκρι, την ώχρα, το ιβουάρ, το παριανό μάρμαρο και το φυσικό ξύλο. Σε επίπεδο διακόσμησης συνδυάζει έργα κορυφαίων Ευρωπαίων σχεδιαστών με κεραμικά από ένα καινοτόμο στούντιο της βόρειας Αφρικής. Η ονομασία του ξενοδοχείου προέρχεται από το συνδυασμό του ονόματος Πάρος και της λέξης Ήλιος.

Living Theros Luxury Suites, Τήνος

 

Κάθε χώρος στο Living Theros αποπνέει πολυτέλεια, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο την κομψή επίπλωση και τα καλόγουστα μπάνια με την άνεση και την ιδιωτικότητα. Εκλεπτυσμένα και ευρύχωρα open plan δωμάτια και σουίτες τα οποία συνδυάζουν ιδανικά το λευκό, το μπεζ και το γκρι. Διακοσμημένα με χειροποίητες λεπτομέρειες και στοιχεία που λειτουργούν ως συνεχείς υπενθυμίσεις του αρχιτεκτονικού και παραδοσιακού χαρακτήρα του νησιού. Το Living Theros θα το βρεις στην Καρδιανή, σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Τήνου, στην πλαγιά του βουνού «Πατέλες» προσφέρει εκπληκτική θέα προς στη θάλασσα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Domes Noruz, Χανιά

 

Tο Domes Noruz Chania, είναι ένα συγκρότημα 83 δωματίων και σουιτών με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που εμπνέεται από την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Kατέχει προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, πάνω στην ακτή των Αγίων Αποστόλων.

The Secret Boutique Hotel, Λευκάδα

 

Σε ένα από τα πιο γραφικά και ρομαντικά σοκάκια της πόλης της Λευκάδας δημιουργήθηκε το Secret Boutique Hotel που ως βασικό του μέλημα έχει την ξεκούραση και τον καλό ύπνο όσων επισκεπτών το επιλέξουν. Ένα από τα πιο όμορφα δωμάτια είναι η σουίτα με τα βιομηχανικά στοιχεία στη διακόσμηση που μπλέκεται γλυκά με την ζεστασιά του ξύλου. Καφέ, λευκό και γκρι, τα χρώματα που έχουν επιλεχθεί για το interior design.

Chora Kythnos Suites, Κύθνος

 

Το Chora Kythnos Suites βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την χώρα της Κύθνου με τα περίτεχνα πλακόστρωτα δρομάκια, τα λευκά σπίτια και τις κομψές καμάρες. Χτισμένο αμφιθεατρικά, σε αρμονία με το γοητευτικό κυκλαδίτικο σκηνικό προσφέρει υπέροχη θέα. Ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και κομψή διακόσμηση χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του.

Milos Cove, Μήλος

 

Το Milos Cove είναι εμπνευσμένο από τη μοναδική γεωλογία και το σχηματισμό του νησιού, τους οψιδιανούς λίθους που κυριαρχούν στη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, τις σπηλιές και τη λαμπερή θάλασσα, ως φυσική συνέχεια του εξωτερικού περιβάλλοντος πάνω από την παραλία της Αγκάλης στη Μήλο. Προάγει ένα πιο εκσυγχρονισμένο καταφύγιο, μία ολοκληρωμένη δομή ειδικά διαμορφωμένη για να αγκαλιάσει σώμα και πνεύμα. Γεφυρώνοντας την αφαιρετική αρχιτεκτονική και τη μινιμαλιστική απλότητα των Κυκλάδων εγκαινιάζει μια νέα εποχή ελευθερίας και χώρου.