LIFE

Νύφη-Γαμπρέ: Πες «ναι» στο waiz για να έχεις τον έλεγχο στο budget του γάμου σου

Νυφικό, κουστούμι, βέρες, στέφανα, make-up, hairstylist, προσκλητήρια, στολισμός, μπομπονιέρες, δεξίωση, φωτογράφος, DJ…Τόσα και άλλα τόσα έχεις να προγραμματίσεις για την ημέρα του γάμου σου προκειμένου να είναι όλα όπως τα θες.

Πόσο εύκολο, όμως, είναι να τηρήσεις με ευλάβεια το budget που έχεις ορίσει από κοινού με τον/την σύντροφο σου; Η αλήθεια είναι ότι παραμένει πολύ δύσκολο challenge και για να μην το σκάσει η νύφη ή ο γαμπρός όταν τα έξοδα ξεφύγουν πέρα κάθε λογικής, τότε καλύτερα να κατεβάσεις στο κινητό σου το waiz.
Αυτό το νέο app διαχείρισης των οικονομικών, έρχεται για να γίνει ο προσωπικός σου λογιστής καθώς βάζει σε «τάξη» τα έξοδα σου, σου παρέχει προσωποποιημένες συμβουλές αποταμίευσης και σε προλαβαίνει πριν ξεφύγεις από το budget σου. Έτσι, η ιδέα ενός «οικονομικού» γάμου φαντάζει πιο κοντά στην πραγματικότητα, καθώς μπορείς να ελέγξεις που ξοδεύεις!

waiz
Concept of event preparations. Low angle portrait of young smiling woman staying with purchases packets in bridal dress salon and looking at mobile phone

Και θα μου πεις, πώς; Αφού κατεβάσεις την εφαρμογή και ολοκληρώσεις την εγγραφή σου, με ένα κλικ, θα βλέπεις πόσα ξοδεύεις εσύ ή ο/η μέλλοντας/ μέλλουσα σύζυγος σου και σε τι. Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που εσύ θα πραγματοποιείς μία αγορά μέσω της κάρτας σου ή του κοινού σας λογαριασμού που έχεις συνδέσει στο waiz, η εφαρμογή θα κατατάσσει τη συναλλαγή στην αντίστοιχη κατηγορία. Εσύ προσθέτεις απλά ένα tag, για παράδειγμα #menugamou, και θα μπορείς να βλέπεις συγκεντρωμένα όλα τα έξοδα που έχουν γίνει για το τραπέζι του γάμου. Και εφόσον, ο/η σύντροφος σου διατηρεί ακόμα κοινό λογαριασμό με την πεθερά σου, το waiz θα σου επιτρέπει να παρακολουθείς και τι ξοδεύει η πεθερά. Και επειδή η εφαρμογή προνοεί, φυσικά και μπορείς να διαγράψεις την κατηγορία!

Το waiz, όμως, αποδεικνύεται ακόμα πιο μαγικό αφού σε προειδοποιεί πότε κοντεύεις να «τινάξεις τη μπάνκα στον αέρα». Δηλαδή, μπορείς να ορίσεις ένα συγκεκριμένο ποσό που θες να ξοδέψεις πχ. στον στολισμό, και αν το ξεπεράσεις, το waiz σε ειδοποιεί.
Ο γάμος, όμως, δεν έχει μόνο έξοδα αλλά και έσοδα. Τα δώρα των καλεσμένων σου είναι τόσα πολλά που αρκετές φορές χάνεις την μπάλα με το πόσα λεφτά και από ποιον εισέπραξες στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Τώρα, μέσα από την εφαρμογή, μπορείς να δεις συγκεντρωμένες όλες τις καταθέσεις που έγιναν σε κάθε λογαριασμό και «ταγκάροντάς» τες ως #δώρα_γάμου να δεις συνολικά το ποσό που συγκεντρώθηκε.
Και αφού, λοιπόν, το waiz μπορεί να γίνει ο καλύτερος financial wedding planner σου, σκέψου πόσο γρήγορα και εύκολα θα διαχειρίζεσαι με αυτό το application τον προϋπολογισμό της οικογένειας σου όταν έρθει ένα μωρό. Τότε που δεν θα βρίσκεις χρόνο ούτε για να κοιμηθείς και τα έξοδα θα «τρέχουν», θα έχεις το waiz για να τα κάνει όλα πιο απλά.
Και μέχρι να γεννηθεί το μωρό, ίσως το waiz να έχει αποκτήσει και άλλο feature και να μπορείς, μέσω αυτού, να πραγματοποιείς πληρωμές ή μεταφορές χρημάτων, απλοποιώντας ακόμα πιο πολύ την καθημερινότητα σου.
Επειδή, όμως, το waiz δεν απευθύνεται μόνο σε όσους πρόκειται να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου αλλά σε όλους, ας σπεύσεις τώρα να το κατεβάσεις για να μπορέσεις να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου και συνάμα να μαζέψεις και χρήματα για περισσότερα ταξίδια, περισσότερες εξόδους και- πού ξέρεις- για τον μελλοντικό σου γάμο.