LIFE

Να ποιους πρέπει να κάνεις unfollow στο facebook

Παρόλο που έχω εδώ και καιρό αποφασίσει να αποφορτίσω το κάρμα μου, προκειμένου να φροντίσω το μέλλον μου, οι καλές σκέψεις δυστυχώς κάποια μέρα τελειώνουν. Λίγο η δύσκολη καθημερινότητα, λίγο η ζέστη, η ανακαίνιση που κάνουμε στο σπίτι, δε θέλει και πολύ να εκνευριστείς, όταν μέχρι και το feed σου στο Facebook είναι γεμάτο από βλακεία.

Επειδή λοιπόν είναι κρίμα να φορτωθείς τόση κακή ενέργεια, σβήνοντας από τη λίστα των φίλων σου, ανθρώπους, απλά και μόνο λόγω της δραστηριότητάς τους στο δημοφιλές social medium, ο Μark Zuckerberg (γνωρίζοντας ξεκάθαρα τις επιπτώσεις της αρνητικής ενέργειας στη ζωή των ανθρώπων) σου έδωσε την επιλογή του unfollow. Σταμάτα λοιπόν να τους ακολουθείς τώρα! (Εκτός από εκείνους που αγαπάμε να μισούμε, γιατί ναι, φυσικά και υπάρχουν.)

Μόνοι τους και όλοι μας

Το φοβερά διάσημο self-like, είναι μια μάστιγα που μας ακολουθεί από τις απαρχές του facebook. Το να κάνει κανείς like στον εαυτό του δε δικαιολογείται σε κανένα σύμπαν, όπως και το να σχολιάζει το ίδιο του το post, κάνοντας παράλογους μονολόγους ή συμπληρώνοντας την περιγραφή αυτού που ανέβασε. Μόλις τους κάνεις unfollow, μάθε τους και το “edit”.

Ξέρω τι έκανες σήμερα το μεσημέρι

Όχι άλλα check-ins. Πέρα από το να παίζει κάτι γκομενικό και να περιμένεις (αδίκως κατά την ταπεινή μου εμπειρία) να έρθει να σε βρει ο πρίγκιπάς σου εκεί που τον ενημέρωσες ότι βρίσκεσαι, οι μόνες φορές που αξίζει να δημοσιεύσεις το πού βρίσκεσαι είναι όταν πρόκειται για τρομερό φαγητό ή κοκτέιλ ή κάποιο νέο μαγαζί. Φτάνει με το “Όλα ελληνικά”.

Εκείνοι που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν ακόμα ατζέντα

Δηλαδή όσοι δεν ξέρουν ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες των social media. Ανεβάζουν φωτογραφία από το τραπέζι στα μπουζούκια, κάνουν tag όλη την παρέα και συμπληρώνουν στη λεζάντα “+μπεμπάκι, Σπύρος, Χριστίνα”. Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνεχίζουν την αποδόμηση των κοινωνικών μέσων χρησιμοποιώντας τα hashtags κάπως έτσι “#vgikame #me #tin #parea #na #ta #spasoume”.

Οι γκρινιάρηδες

Όλα τους τα posts είναι γεμάτα γκρίνια και μιζέρια, δίχως ψήγμα αισιοδοξίας και χαράς. Φαντάζεσαι πως ζουν σε ένα μπουντρούμι κλειδωμένοι, βλέπουν όλη μέρα ειδήσεις, τρέφονται εκφράζοντας παράπονο και έρχονται σε οργασμό σχολιάζοντας την κατάντια της Ελλάδας.

Οι πρώην

Είτε αγόρια, είτε φίλες, οι πρώην ανήκουν στο παρελθόν για κάποιο λόγο. Αν δε θες να τους κάνεις unfriend για να δείξεις δήθεν υπεράνω, το unfollow είναι ανώδυνο και δεν φαίνεται.

Εκείνοι στους οποίους πρέπει να χαρίσεις ένα λεξικό

Τα χαρακτηριστικά τους είναι: ονοματεπώνυμο σε ΚΕΦΑΛΑΙΑ και με τόνο και καμια φορά όχι τελικό σίγμα (βλ. “κωνσταντίνοσ παπαδόπουλοσ”). Δε γνωρίζουν πότε να σταματήσουν τη χρήση των σημείων στίξης με αποτέλεσμα τα εκατοντάδες θαυμαστικά, ερωτηματικά και – κυρίως – αποσιωπητικά, δεν ξέρουν πότε τονίζεται το “πού” και πότε παίρνει κόμμα το “ό,τι”. Τέλος, έχουν πολλούς Άγγλους φίλους και προσπαθώντας να επικοινωνήσουν μαζί τους, ξεχνούν ότι δεν ξέρουν καθόλου τη γλώσσα. (είναι “loser”, όχι “looser”, duh!)

Oι “ντεμέκ” φιλόσοφοι

Copy paste από Paulo Coelho και φωτογραφίες με ατάκες ζωής από ανθρώπους που έχουν πεθάνει, γιατί γενικά αν το διαβάσεις στο facebook, το εφαρμόζεις και σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις, δε μπορούσα να κάνω μόνη μου google search.

Όσοι σου κόβουν την όρεξη

Ναι, το foodporn είναι τρομερό trend, αλλά δε σημαίνει πως το σπανακόρυζο της γιαγιάς σου στην παλιά κατσαρόλα της αξίζει να μου δημιουργήσει την ανακατωσούρα που μόλις κατάφερε. Επίσης ο πουρές και το τζατζίκι και τα περισσότερα “σαλτσοειδή” δεν είναι και ό,τι πιο φωτογραφίσιμο.

*Special place in hell

Όσοι κάνουν check in στο αεροδρόμιο της Μυκόνου κάθε Παρασκευή στις 7.30 – κλασική πτήση. Σε κοροϊδεύουν τόσο πολύ μέσα στη μούρη σου και σου λένε “Δεν είναι απλά ότι πήγα Μύκονο, πήγα και με αεροπλάνο”.  Εριστικοί τύποι.

*Special place in hell 2

 “Καλημέρες” και φωτογραφία τον φραπέ και τη γάτα τους. Να δοθεί η δέουσα έμφαση στις πολλές καλημέρες. Μη και σου λείψουν.

*Special place in hell 3

Οι πολύ αδύνατες γυναίκες που ανεβάζουν φωτογραφία με μαγιό, καθιστές. Και τρώνε. Burger. Έχω ορκιστεί να βρω το χωριό που σας γεννάει και σας μεγαλώνει και να το κάψω.