TIPS

Πώς να πλένεις σωστά το μαγιό σου

Έκανες έρευνα για τις τάσεις στα μαγιό φέτος το καλοκαίρι και γύρισες όλα τα μαγαζιά ώστε να βρεις αυτό που θα σε συνοδεύσει στις βουτιές σου.

Ωραία, εντόπισες επιτέλους το σχέδιο που έκανε την καρδιά σου να σκιρτήσει και είσαι έτοιμη για την παραλία/ πισίνα. Ξέρεις όμως τι πρέπει να κάνεις ώστε να μην χαλάσει το μαγιό μετά από 10 μπάνια και να διατηρήσεις τη γραμμή και το χρώμα του όλο το καλοκαίρι;

Το μυστικό κρύβεται στο σωστό πλύσιμο και συγκεκριμένα στη θερμοκρασία του νερού που επιλέγεις αλλά και στο απορρυπαντικό που βάζεις. Για να μην πάθει τίποτα το μαγιό σου, ακολούθησε τα παρακάτω tips.

#1 Ξέπλυνέ το ακόμα και όταν δεν κάνεις μπάνιο

Ακόμα και όταν δεν έχεις βουτήξει στο νερό, καλό είναι να το ξεπλύνεις για να απομακρύνεις τυχόν λεκέδες από αντηλιακό ή λάδι μαυρίσματος.

#2 ΜΗΝ το πλένεις στο πλυντήριο

Το πλύσιμο του μαγιό στο πλυντήριο είναι καταστροφικό γιατί ξεθωριάζει τα χρώματα και ξεχειλώνει το ύφασμα. Μια λεκάνη με κρύο νερό και κάποιο απαλό απορρυπαντικό αρκούν ώστε να το ξεπλύνεις από το αλάτι ή το χλώριο. Μια καλή λύση επίσης είναι και το ξύδι, το οποίο απομακρύνει μυρωδιές και μικρόβια- όταν όμως δεν έχεις απορρυπαντικό ή ξύδι και το κρύο νερό αρκεί.

#3 ΜΗ μουλιάζεις το μαγιό

Αν αφήσεις το μαγιό στη λεκάνη με απορρυπαντικό για ένα ολόκληρο βράδυ το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις το ύφασμά του. Άφησέ το για περίπου 30 λεπτά και μετά ξέπλυνέ το με άφθονο κρύο νερό.

#4 Στέγνωσέ το σε πετσέτα

Όταν κρεμάς το μαγιό με μανταλάκι στον ήλιο αυξάνεις τις πιθανότητες να χάσει τη φόρμα του και να ξεχειλώσει, με αποτέλεσμα να μην έχει πια σωστή εφαρμογή. Όταν ξεπλύνεις το μαγιό, στίψε το ελαφρά για να φύγουν τα πολλά νερά και μετά τύλιξέ το σε μια πετσέτα ώστε να απορροφηθεί το έξτρα νερό. Τέλος άπλωσέ το σε μια επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσει τελείως και σε καμία περίπτωση μην το βάλεις στο στεγνωτήρα.