LIFE

Καλοκαιρινές διακοπές: Τα 4 απρόοπτα που μπορούν να σου χαλάσουν τα πάντα

Ήταν οι πρώτες μου διακοπές χωρίς γονείς και παρέα με την κολλητή μου. Αυτό σήμαινε ένα πράγμα. Μπορούσαμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν μας πίεζε κανείς να ξυπνήσουμε πριν χαράξει ο ήλιος για να προλάβουμε το πρωινό του ξενοδοχείου και τις καλές ομπρέλες στην παραλία ενώ μπορούσαμε να φάμε σουβλάκια και παγωτά χωρίς να ακούμε την γκρίνια της μαμάς.

Ήμασταν 18 χρονών νιάτα, είχαμε μαζί τα απαραίτητα και φανταστικά καινούργια μαγιό. Τι μπορούσε να πάει στραβά, σωστά; Εγώ θα σου πω. ΟΛΑ. Μισό λεπτό να το επαναδιατυπώσω, συνοδεία ενός κατάλληλου gif.

Ο Λ Α.

Ναι, αυτό το gif είναι αρκετά ενδεικτικό του τι ζήσαμε αυτές τις 5 μέρες- όχι δεν πήραμε φωτιά, αλλά πάθαμε ό,τι μπορεί να πάθει κάποιος που έχει πάει διακοπές και ονειρεύεται ότι θα είναι ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. *ψιθυρίζει, δεν είναι ποτέ οι καλύτερες διακοπές του σύμπαντος*.

Περιληπτικά θα σου πω ότι α) η κολλητή μου σχεδόν έβγαλε τον ώμο της όταν έκανε ”ψαράκι” με πέτρα στη θάλασσα, β) εγώ ανέβασα πυρετό και έψαχνα φαρμακείο μες στο βράδυ, γ) έγδαρα το πόδι μου σε ένα βράχο όταν πήγα να κάνω βουτιά.

(Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αλλάξαμε τα εισιτήρια της επιστροφής γιατί δεν αντέχαμε άλλες κακουχίες και γυρίσαμε σπίτι μας νωρίτερα).

Αν όχι όλα, τα μισά από αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχαμε στο νεσεσέρ μας το Sofargen® spray, το οποίο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν πρέπει να λείπει από τις αποσκευές σου φέτος το καλοκαίρι. Αυτό το μαγικό (γιατί ξεκάθαρα έχει φύγει από τον κόσμο του Harry Potter) spray είναι ένα ειδικό, σύγχρονο ιατροτεχνολογικό προϊόν σε μορφή πούδρας, το οποίο είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση δερματικών μικροτραυμάτων. Σαν να λέμε ότι μπορεί άνετα να επουλώσει αμυχές, γδαρσίματα από βράχους, κοψίματα από μαχαίρια στο camping και γενικότερα επιφανειακά τραύματα.

Τα δύο κύρια συστατικά του Sofargen® spray, ο καολίνης (light kaolin) και η αργυρούχος σουλφαδιαζίνη (silver sulfadiazine) είναι αυτά που το κάνουν μαγικό! Ο καολίνης, είναι μια λεπτή, λευκή πούδρα, η οποία καλύπτει το τραυματισμένο δέρμα με προστατευτική κρούστα και ταυτοχρόνως, αποστραγγίζει και απορροφά τα εξιδρώματα. Η αργυρούχος σουλφαδιαζίνη προσφέρει ευρεία αντιμικροβιακή της δράση (Gram+, Gram-, αναερόβια) και αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος. Αυτή η σύνθεση είναι που δημιουργεί ένα περιβάλλον που διευκολύνει αλλά και επιταχύνει τη φυσική επούλωση, με ασφάλεια.

Όταν, λοιπόν κουβεντιάζαμε με τα κορίτσια για τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές μπήκαμε στη λαγουδότρυπα των τρελών σκηνικών που έχουμε ζήσει κατά καιρούς και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η παρακάτω λίστα. Γιατί πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε!

Απρόοπτο #1- Περίοδος

Εννοείται ότι θα σου έρθει περίοδος μόλις πιάσεις λιμάνι- τι και αν το ημερολόγιο σου έλεγε ότι έχεις περιθώριο 3 μέρες, ο κόλπος σου έχει άλλη άποψη έτσι αποφασίζει ότι η καλύτερη στιγμή για να σου έρθει περίοδος είναι η πρώτη μέρα των διακοπών. Γιατί αν δεν έχεις έστω ΜΙΑ τέτοια ιστορία να διηγηθείς, τι θα έχεις να λες; Πόσο φανταστικά πέρασες στα Κουφονήσια χωρίς πόνο και κράμπες; Ε;

Απρόοπτο #2- Γδάρσιμο

Ήταν τόση η ζέστη που το μόνο που ήθελες ήταν να βουτήξεις στα δροσερά νερά. Φυσικά και δεν πρόσεξες το βράχο που ήταν δίπλα στο πόδι σου κι έγινε αυτό που δεν έπρεπε να γίνει; Να χαλάσεις τις διακοπές σου; Μη αποδεκτό. Ευτυχώς στο νεσεσέρ σου βρίσκεται ένα Sofargen® spray. Διατηρεί το τραύμα στεγνό, αποτρέπει τη μικροβιακή επιμόλυνση, χρησιμοποιείται σε όλες τις φάσεις επούλωσης της πληγής, διευκολύνει και επιταχύνει την επούλωση. Όλα καλά.

Απρόοπτο #3- Έγκαυμα

Μια λέξη, χιλιάδες αναμνήσεις. ΑΟΥΤΣ. Αυτό που έχεις καεί τόσο που δεν αντέχεις την ίδια σου την ύπαρξη, που θέλεις να χωθείς σε μια πισίνα και να επιπλέεις στο παγωμένο νερό μέχρι να επανέλθει το δέρμα σου στην αρχική του κατάσταση. ΑΥΤΟ.

Απρόοπτο #4- Δηλητηρίαση

Ήθελες να φας όστρακα, σε καταλαβαίνω. Όλοι έχουμε περάσει από μια ψαροταβέρνα και έχουμε καταβροχθίσει ψάρια και καλαμαράκια- γιατί αν δεν φας τέτοια φαγητά στο νησί, τι θα φας; Μπιφτέκι; (ναι) Η δηλητήριαση από φαγητό ή αλκοόλ είναι μια από τις συχνότερες αιτίες που μας έχουν οδηγήσει ανάσκελα σε κάποιο κρεβάτι για αυτό καλό είναι να προσέχεις πού τρως και πού πίνεις!