INSTAGRAM

Γιατί ο κόσμος έχει φρικάρει με τις αλλαγές στο Instagram

Αν έχεις κάνει αρκετά scroll down στο Instagram από χτες το απόγευμα, θα έχεις παρατηρήσει μερικούς χρήστες - ειδικά διάσημους - που ζητάνε να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για νέες δημοσιεύσεις τους. Οι αλλαγές έρχονται στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο και όπως φαίνεται αρκετοί βρίσκονται σε πανικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν μπαίνουμε στον λογαριασμό μας, δε θα βλέπουμε χρονολογικά όσα ανεβάζουν όσοι ακολουθούμε αλλά δημοσιεύσεις οι οποίες το Instagram θα θεωρεί ότι μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Οι τρόποι που θα το μαντεύει θα είναι η σχέση μας με διάφορα προφίλ, το πόσο κάνουμε favorites κλπ και φυσικά πόσα likes έχει συνολικά μια φωτογραφία.

Όπως φαίνεται, οι διάσημοι και οι influencers γενικότερα, φοβούνται πως με αυτή την αλλαγή μπορεί να χάσεις κάποια posts τους και έτσι σου ζητούν να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις ώστε να μη χάνεις κανένα νέο τους. Για παράδειγμα, δες τι συμβαίνει όταν πατάς πάνω δεξιά τις τρεις τελείες, στο προφίλ του Ladylike.

 

Εσύ τι πρέπει να κάνεις μέσα σε όλα αυτά; Αρχικά ψυχραιμία διότι, hello, ναι μεν αγαπάμε Instagram αλλά δεν είναι και η ζωή μας όλη. Να, τα λέει και ο Mariano Di Vaio, ο οποίος βέβαια ζήτησε οι ακόλουθοι να λάβουν δράση πράγμα που δείχνει τον πανικό (έχω γράψει και εγώ done, θα σας πω αν γίνει κάτι να ξέρετε).

Το Instagram, πήρε θέση μέσω Twitter: “Ακούμε και σας διαβεβαιώνουμε ότι τίποτα δεν αλλάζει στη ροή σας τώρα. Σας υποσχόμαστε να σας ενημερώσουμε όταν οι αλλαγές εφαρμοστούν ευρέως”.

Με λίγα λόγια, απλά πρόκειται για προετοιμασία. Εσύ ακολούθησε όσους θέλεις και από εκεί και πέρα, λίγη αναμονή να δούμε τι θα γίνει. Στην τελική και το Facebook κάνει ακριβώς το ίδιο, δεν πάθαμε τίποτα!