INSTAGRAM

Δες τι δεν πρέπει με τίποτα να ποστάρεις στα social media

Ναι, τα social media έχουν μπει εξολοκλήρου στην καθημερινότητά μας και ναι, αποτελεούν κι εκείνα ένα μέρος της διαδικασίας κοινωικοποίησής μας.

Είναι κάποιες καθημερινές στιγμές σου που συνηθίζεις να μοιράζεσαι με τους διαδικτυακούς σου φίλους, όμως στάσου. Άλλοτε το παρακάνεις και άλλοτε απλώς μην το κάνεις καν.

Δες, λοιπόν, ποια είναι τα 9 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να ποστάρεις στα social media.

1) Το φαγητό σου τραβηγμένο με φλας

Είναι κατανοητό ότι το πιάτο που έφτασε μόλις μπροστά σου είναι χάρμα οφθαλμών και γεύσης (πιθανότατα) αλλά φωτογραφίζεις φαγητό και μάλιστα με φλας; Υπερβολή απ’ όπου κι αν το πιάσεις.

2) Την ίδια εικόνα σε κάθε μέσο

Είσαι από εκείνους που διαθέτουν όλα τα γνωστά και μη social media; Μπράβο σου, απλά μην ανεβάζεις την ίδια φωτογραφία σε όλα αυτά. Είναι πολύ πολύ πιθανό να έχεις τους ίδιους followers σε όλα. Γιατί να τους το κάνεις αυτό;

3) Οτιδήποτε μετά από μερικά ποτήρια κρασί

Αφενός είσαι έξω, περνάς καλά οπότε ζήσε τη στιγμή και αφετέρου, ειλικρινά, σε αυτή την κατάσταση δεν είσαι σε θέση να κρίνεις με καθαρό μυαλό τα καλύτερα φίλτρα αλλά και αν πρέπει να κοινοποιηθεί αυτό το περιεχόμενο ή όχι.

4) Selfies

Εντάξει, οκ. Μην το σταματήσεις εντελώς αν δεν θες, απλώς μην το κάνεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΠΑΝΤΟΥ. Κι όταν το κάνεις, φρόντισε να είναι η καλυτερότερη φωτογραφία του εαυτού σου που έχεις τραβήξει μέχρι σήμερα.

5) Φωτογραφίες στο γυμναστήριο και αφού τελειώσεις τη γυμναστική

Ακόμα και αν πράγματι αγαπάς τόσο πολύ τη γυμναστική που κάνεις, ποιος ο λόγος να φωτογραφηθείς μπροστά από ένα καθρέφτη με τη γυμναστηριακή σου περιβολή; Κάντο για σένα, όχι για τους άλλους.

6) Screenshots από γραπτές συνομιλίες

Κράτησε το “προσωπικό” ως τέτοιο. Όση πλάκα και να έχει μια συνομιλία σου με κάποιο φίλο ή φίλη, είναι προσωπική σας και δεν χρειάζεται να βγει παραέξω.

7) Posts γεμάτα συμβολισμούς

Συναισθήματα; Όλοι έχουμε. Τους στίχους του τάδε τραγουδιού; Τους ξέρεις, ναι. Καλύτερα να κρατήσεις ό,τι αισθάνεσαι για εσένα και για όποιον τον αφορούν. Όχι για τους τρίτους.

8) “Συγκινητικές” φωτογραφίες από τα σύννεφα όταν πετάς με αεροπλάνο

“Θε μου, πόσο μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε” και άλλα τέτοια. Ας αφήσουμε τους ποιητές και λίγο στην ησυχία τους.

9) Τα γόνατά σου σε κάποια παραλία

Αν θες να “παινευτείς” για το μέρος που είσαι, αρκεί μια φωτογραφία από την όμορφη παραλία που βρίσκεσαι. Χωρίς τα -εξαιρετικά, κατά τ’ άλλα- πόδια σου.