INSTAGRAM

8 μυστικά για να δείχνεις καλύτερη στις φωτογραφίες

Κάποτε λέγαμε "cheese" και "whisky". Πάνε αυτά, δεν αρκούν. Πλέον οι ερασιτεχνικές φωτογραφίες που βγάζουμε έχουν μία πιο επαγγελματική υπόσταση. Καμία φωτογραφία δεν είναι "απλά" μία φωτογραφία που θα μπει στο συρτάρι. Κι όλες κρίνονται ως καλές ή κακές από το αν είναι κατάλληλες για ανέβασμα στα social. Εκεί μας κατάντησαν. Αν αναρωτιέσαι τι κάνουν οι άτιμες και παίρνουν τόσα like και πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν έτσι κούκλες ενώ στην πραγματικότητα είναι πανούκλες, σου δίνουμε εμείς την απάντηση. Όλα είναι κόλπο. Κόλπα, τα εξής:

Προσοχή στον φωτισμό

Φύγε κάτω από τη λάμπα καλή μου. Κι ύστερα απορείς γιατί βγαίνεις με πόρους στο δέρμα και μαύρους κύκλους. Αποφάσισε: Κάθεσαι με το πρόσωπο απέναντι από το φως ή βγαίνεις έξω και βγάζεις στο φυσικό φως όπου όλα δείχνουν πάντα πιο φυσιολογικά και με λιγότερες σκιές.

Βάλε το χεράκι στη μέση

Έχεις δει πώς στέκονται οι celebrities. Τυχαία νομίζεις βάζουν το χεράκι στη μέση και στήνονται κάτι ανάμεσα σε en face και profile; Η πόζα των 3/4 αδυνατίζει χέρια, κοιλιά, πρόσωπο, όλα. Στήσου.

Βάψου σωστά

Εσύ θες τώρα να βγαίνεις selfie άβαφη και να ξεμπερδεύεις μ’ ένα φίλτρο. Σεβαστό, κι αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί, go for it. Αλλά η αλήθεια να λέγεται. Αν βάψεις λίγο το μουτράκι σου, όλα θα δείξουν πιο ωραία. Μην το παρακάνεις, το natural look είναι το πιο ασφαλές και το πιο συμπαθές για μία selfie. Δηλαδή: concealer στους μαύρους κύκλους και στις ατέλειες (π.χ. κόκκινα σημάδια, λίγο ρουζ στα μάγουλα, ένα ροδαλό λιπ γκλος (τα nude θα σε κάνουν να δείχνεις χλωμή) κι είσαι έτοιμη ν’ απαθανατιστείς.

Φτιάξε μαλλί

Αν δεν τα έχεις πιασμένα κάπως, κάνε το εξής κλασικό: τούμπαρε κεφάλι, πείραξε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σου και έλα πάλι κοντά μας με λίγη φόρα. Λέγεται φυσικό κρεπάρισμα και δίνει έναν όγκο στο μαλλί, όχι για πολύ, τόσο ώστε να ποζάρεις.

Δείξε το αριστερό σου προφίλ

Γιατί συνήθως το αριστερό “τούτο” σου είναι πιο ευχάριστο από το αριστερό. Επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Wake Forest. Η εξήγηση που δίνεται είναι πως το αριστερό μάγουλο τείνει να είναι πιο εκφραστικό. Άκου τι μαθαίνει κανείς.

Μείνε στη γραμμή

Στην ομαδική φωτογραφία ένα πράγμα πρέπει κυρίως να προσέξεις: Να μη στέκεσαι πιο μπροστά ή πιο πίσω από τους υπόλοιπους. Γιατί θα βγεις είτε πιο φουσκωμένη είτε πιο κοντή αντίστοιχα. Δεν το θες αυτό. Ευθυγραμμίσου με την παρέα.

Παρατήρησε την καλή σου φωτογραφία

Έχεις μερικές στις οποίες δεν χορταίνεις να σε βλέπεις, σωστά; Τι έχεις κάνει σωστά; Μελέτησέ το και προσπάθησε να το επαναλάβεις.

Χαμογέλα είσαι τρέλα

Ρίξε ένα φυσικό χαμόγελο στο φακό. Πώς θα το κάνεις αυτό χωρίς να φαίνεσαι στημένη; Χωρίς να γελάς και να φαίνονται τα ούλα σου υπερφυσικά; Σκέψου κάτι ευχάριστο. Αν ξέρεις ότι μία γκριμάτσα σου “πάει”, να την κάνεις, αρκεί να μην είσαι σε όλες τις φωτογραφίες με τη γλώσσα ανάμεσα στα δόντια ή με duckface. Και να θυμάσαι πάντα ότι στις φωτογραφίες βγαίνεις καλύτερη απ’όσο νομίζεις.