LIFE

Φίλη vs Κολλητή: Σε αυτό το βίντεο θα δεις (σίγουρα) εσένα

Έλα τώρα. Μεταξύ μας είμαστε. Ξέρεις κι εσύ πως όλος αυτός ο κόσμος που βρίσκεται στο ευρύτερο κοινωνικό σου σύνολο δεν είναι οι κολλητοί σου φίλοι. Γνωστές και κολλητές. Υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές που μεταφράζονται σε συμπεριφορές και λεκτικές εκφράσεις. Σου δίνω ένα λεπτό να σκεφτείς αν στις κολλητές (μιλάμε για πράγματα αυτοκόλλητα) θα μιλούσες με τον ίδιο τρόπο όπως στην Κατερίνα που βλέπεις μία δυο φορές το μήνα, πίνετε καφέ και λέτε τα νέα σας. Διεθνής Ημέρα Φιλίας για αυτό και άνοιξα το θέμα.

Η κολλητή φίλη, βάλε και πληθυντικό αν χρειάζεσαι, είναι μία διαφορετική περίπτωση που δεν προσομοιάζει με καμία άλλη σχέση που μπορείς να έχεις στη ζωή σου.

Η σχέση αυτή έχει δύναμη που αντλείται κατά κύριο λόγο από την οικειότητα. Σε ξέρει και την ξέρεις και δε χρειάζεται να προσποιηθείς ή να φέρεις στο νου σου τον Ζαμπούνη για να κουνηθείς. Το μαγικό σε αυτή τη σχέση είναι πως είσαι ο εαυτός σου και δεν πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια για να τηρήσεις τυπικότητες του στιλ ”θα μπορούσες να μου περάσεις το αλάτι σε παρακαλώ πολύ.”

Μη συγχέεεις την άνεση με την ευγένεια. Με την κολλητή σου φίλη παραμένεις ευγενική χωρίς όμως να σημαίνει πως προσέχεις πότε θα βάλεις τελεία.

 

Η φίλη-γνωστή θα σε ακούσει αλλά θα μείνει στην επιφάνεια ενώ η κολλητή θα γίνει μέρος του οποιουδήποτε ζητήματος σε αφορά. Είναι εκεί για εσένα χωρίς προϋποθέσεις και όρια.

Στο βίντεο που μόλις παρακοούθησες (σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, αυτοδίδακτες ναι, στου Κουν δεν έχουμε πάει) θα είδες σίγουρα τον εαυτό σου.

10 στιγμές που δείχνουν, στην υπερβολή τους, τη διαφορά μεταξύ φίλης και κολλητής. Το είδες πρώτα μόνη σου και τώρα πήγαινε στις κολλητές σου (χωρίς προειδοποιητικό τηλέφωνο) για να το δείτε παρέα. Να δώσεις ένα μεγάλο φιλί και να κάνετε αγκαλιές.

 

Βίντεο:  Γιάννης Παπαναστασόπουλος