LIFE

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το καλοκαιρινό ποτό που έχει κατακτήσει το Instagram

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται όλο και περισσότερα posts και stories στο Instagram feed μου με πρωταγωνιστή ένα νέο ποτό, το Grand Tonic, και ως λάτρης των ποτών με χρώμα που θυμίζουν καλοκαίρι άμα τη εμφανίσει, δεν ήθελε πολύ για να μου τραβήξει την προσοχή. Το συγκεκριμένο, δε, long drink συνοδεύεται από μία φέτα πορτοκαλιού, και πώς να πεις όχι στην πλούσια φρουτώδη γεύση, που μπορεί να μεταμορφώσει τα πιο βαρετά μεσημέρια στην πόλη σε Grand;

Αν σκεφτείς μάλιστα, ότι το βασικό μήνυμα που συνοδεύει τα posts στο Instagram είναι #LiveGrand, τότε σίγουρα δεν μπορείς να πεις όχι σε αυτό το ποτό. Σε περίπτωση που χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για να σε πείσω, θα αφήσω απλά εδώ το post της Ευσταθίας, το οποίο φωνάζει #LiveGrand και μας ξεσηκώνει να ζήσουμε έτσι το καλοκαίρι μας.

Από τι αποτελείται, λοιπόν, το Grand Tonic; Όπως καταλαβαίνεις από το όνομά του, που είναι ο έξυπνος συνδυασμός δύο λέξεων, το long drink έχει ως βάση το Grand Marnier, το πασίγνωστο λικέρ, το οποίο περιέχει 51% γαλλικό κονιάκ και το εξωτικό άρωμα bitter orange από πορτοκάλια της ποικιλίας Citrus Bigaradia, η γεύση του οποίου συμπληρώνεται ιδανικά με την ιδιαίτερη bitter γεύση του tonic και απογειώνεται με την φέτα πορτοκαλιού, δημιουργώντας έτσι το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό, που θα σε εκπλήξει!

Καλά όλα αυτά, αλλά πού μπορείς να απολαύσεις το Grand Tonic; Mια βόλτα στο Instagram αρκεί για να δεις ότι έχει ήδη γίνει τάση καθώς αρκετές influencers που ακολουθώ (και πιθανώς ακολουθείς και εσύ) ποζάρουν μαζί του σε διάφορα σημεία της πόλης. Έκανα, λοιπόν, μια μικρή έρευνα και μπορώ να σου πω ότι το Grand Tonic υπάρχει σε διάφορα αγαπημένα μου μαγαζιά στην Αθήνα, κάτι φοβερά θετικό γιατί ακόμα και αν έχεις ξεμείνει στην πόλη καλοκαιριάτικα, έχεις κάθε δικαίωμα (και τρόπο) να κάνεις την dolce vita, χωρίς να δώσεις μια περιουσία.

Αν βρίσκεσαι στο κέντρο, μπορείς να κάνεις μια στάση στο Noel (Κολοκοτρώνη 59B), και να πιεις ένα δροσερό Grand Tonic σε μια από τις μπάρες του ή στο Malconi’s (Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23), όπου μπορείς να το συνοδεύσεις με φαγητό. Αν πάλι θέλεις να βγάλεις την απόλυτη Instagram φωτογραφία με το ποτό του καλοκαιριού, τότε αξίζει να πας στο Beauty Killed the Beast (Παραμυθιάς 14) ή στο Cash και αν θέλεις να το ζήσεις ακόμα περισσότερο, (γιατί όχι, αν με ρωτάς) τότε επιβάλλεται μια επίσκεψη στην πισίνα του Hilton (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46) για βουτιές και για Grand Tonic.

Σε περίπτωση πάντως που ο προορισμός των καλοκαιρινών διακοπών σου είναι η Μύκονος, σημείωσε ότι μπορείς να απολαύσεις το Grand Tonic στο SantAnna Mykonos (Paraga Beach, Πλατύς Γιαλός) αλλά και στο Principote, Panormos (Panormos Beach).

Προσωπικά, μέχρι να έρθει η πολυπόθητη άδεια του καλοκαιριού, θα απολαύσω grand στιγμές στην πόλη με τις φίλες μου στα καθιερωμένα πια early drinks μετά τη δουλειά, για να πούμε τα νέα μας και να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, απολαμβάνοντας δροσερό Grand Tonic στα αγαπημένα μας σημεία της Αθήνας. Κάνε και εσύ το ίδιο, γιατί αν μη τι άλλο όλοι αξίζουμε να το ζήσουμε #LiveGrand.

 

Ζήτα από τον barman να σου ετοιμάσει ένα Grand Marnier με tonic και ζήσε grand στιγμές στην πόλη και όχι μόνο!

 

Μοιράσου τις Grand στιγμές σου με τα hashtags #LiveGrand #GrandMarnier #GrandTonic

 

Βρες το Grand Marnier στο Instagram και το Facebook