ΓΑΜΟΣ

Τα 6 βήματα της σωστής οργάνωσης ενός γάμου

Απαντήσατε καταφατικά στην πρόταση γάμου του συντρόφου σας και πλέον οδεύετε ολοταχώς προς τα σκαλιά της εκκλησιάς. Προκειμένου να οργανώσετε έναν τέλειο γάμο πρέπει να ακολουθήσετε τις τακτικές που εφαρμόζουν όσοι ασχολούνται με τη διαφήμιση, το marketing, την κατασκευή ιστοσελίδων, δηλαδή τις πρακτικές των επαγγελματιών που συντονίζουν εκατοντάδες λεπτομέρειες και δεκάδες ανθρώπους για να πετύχουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Το Yes I do.gr μας φτιάχνει τη λίστα.

1. Καταγράψτε τις προτεραιότητες για την τελετή και τη δεξίωση

Ξεκινήστε να κρατάτε σημειώσεις που σχετίζονται με τη διοργάνωση της γαμήλιας τελετής και της εκδήλωσης με σειρά προτεραιότητας. Αποφύγετε να σημειώνετε κάθε μικρή λεπτομέρεια από την αρχή γιατί θα ”χαθείτε” στις σελίδες του τετραδίου σας και σίγουρα θα ξεχάσετε κάτι. Μόλις ολοκληρώνετε το πλαίσιο μιας εργασίας, τότε να προχωράτε στα επιμέρους σημεία.

2. Οργανώστε τον χρόνο σας ώστε να κερδίσετε περισσότερο

Είναι σημαντικό να οργανώσετε με τέτοιο τρόπο τον διαθέσιμο για τη διοργάνωση του γάμου σας χρόνο, ώστε να μην αναγκάζεστε να ”ξεκλέβετε” από άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας. Όταν, για παράδειγμα, επισκεφτείτε τον χώρο της εκδήλωσης για να οριστικοποιήσετε την ημερομηνία της γαμήλιας γιορτής, είναι απαραίτητο να είστε προετοιμασμένη και να έχετε κατασταλάξει για το μενού της βραδιάς, τη διακόσμηση της αίθουσας και τη μουσική επένδυση της δεξίωσης.

3. Αποφύγετε να αποκαλύπτετε τα σχέδιά σας στα social media

Μπορεί να είστε ενθουσιασμένη που διοργανώνετε τον γάμο σας αλλά καλό είναι να αποφύγετε να διαρρέετε στοιχεία από το στάδιο της γαμήλιας προετοιμασίας. Όπως εσείς δυσαρεστείστε όταν συναντάτε σπόιλερ της αγαπημένης σας σειράς στο Διαδίκτυο, έτσι πρέπει να φροντίσετε να μην μειώσετε το ενδιαφέρον των καλεσμένων σας πριν από τη μεγάλη ημέρα του γάμου σας και να το διατηρήσετε ακμαίο.

4. Σημειώστε σε ημερολόγιο τις εργασίες που αναθέτετε

Εφόσον έχετε κοντά σας αγαπημένα σας πρόσωπα που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία του γάμου σας, είναι σημαντικό να καταγράφετε ποιες εργασίες έχετε αναθέσει και σε ποιον. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουρη ότι όλα προχωρούν βάσει προγραμματισμού και θα έχετε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι περιμένετε να γίνει και τι έχει ολοκληρωθεί.

5. Μείνετε μακριά από κάθε είδους περισπασμούς

Αποφύγετε να παρασύρεστε από τη γνώμη άλλων ανθρώπων ή τις ιδέες της τελευταίας στιγμής γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αγχωθείτε και να αλλάζετε τα γαμήλια σχέδιά σας χωρίς να το έχετε σκεφτεί με ψυχραιμία. Μείνετε πιστή στον προγραμματισμό σας και τις εργασίες προετοιμασίας που έχετε από κοινού συμφωνήσει με τον σύντροφό σας, για να μην βρεθείτε μπερδεμένη και εν τέλει, δυσαρεστημένη.

6. Ελέγχετε σε εβδομαδιαία βάση την πρόοδό σας

Τα σφάλματα είναι για τους ανθρώπους και εσείς με τόσα πολλά ζητήματα που εκκρεμούν, είναι πιθανό να παραλείψετε κάτι σημαντικό χωρίς να το αντιληφθείτε εγκαίρως. Προσπαθήστε να ελέγχετε κάθε εβδομάδα την πρόοδο που έχετε σημειώσει στο πλάνο της προετοιμασίας του γάμου σας ώστε να προγραμματίσετε εκ νέου κάτι που μπορεί να έχει ξεφύγει από την προσοχή σας. Μην ξεχνάτε να σημειώνετε και την εξέλιξη στις εργασίες των ατόμων που έχουν αναλάβει να σας βοηθήσουν, καθώς και το χρονικό περιθώριο που έχει εξ αρχής τεθεί για την ολοκλήρωσή τους.

 

Διαβάστε ακόμα στο Yes I do.gr

10 must have bridal accessories by Made2Love
Τάσος Τρανούλης: Η νέα γενιά αναλαμβάνει τα ηνία ενός ιστορικού οίκου