VIRAL

Η φωτογραφία γάμου που έγινε viral για έναν πολύ συγκινητικό λόγο

Κάνοντας το πρωινό scroll down στο facebook εντόπισα μια φωτογραφία γάμου που είχε κοινοποιήσει μια φίλη μου, η οποία συνοδευόταν από ένα μεγάλο κείμενο. Συνήθως βαριέμαι να διαβάσω τέτοια post σεντόνι, η συγκεκριμένη όμως μου κίνησε το ενδιαφέρον, plus το σχόλιο της φίλης μου ήταν ''I'm not crying'' οπότε καταλαβαίνεις γιατί μπήκα στη διαδικασία να το διαβάσω.

Η φωτογραφία βέβαια από μόνη της δεν σε προϊδεάζει για τα κλάματα που θα βάλεις μετά, γιατί βλέπεις απλά έναν άντρα να διορθώνει ένα νυφικό κάτι που θα μπορούσες να δεις άνετα στα backstage μιας επίδειξης μόδας. Η ιστορία ;όμως πίσω από αυτή τη λήψη της Lindsay Coulter, που ανέβασε τη φωτογραφία στο προφίλ της στο facebook είναι διαφορετική από αυτό που φαντάζεσαι και πολύ συγκινητική.

 

Λίγο πριν το γάμο της Jo, χάλασε το φερμουάρ του νυφικού της και οι παράνυφες της δεν μπορούσαν να το διορθώσουν. Τότε η Lindsay πρότεινε να ζητήσουν από τον γείτονα κάποιο εργαλείο και όταν μια από τις κοπέλες γύρισε πίσω τους είπε ότι στο διπλανό σπίτι φιλοξενείται μια οικογένεια Σύριων προσφύγων και για καλή τους τύχη ο πατέρας είναι ράφτης.

”Μετά από λίγο εμφανίστηκε ο γείτονας παρέα με τον ράφτη και το γιο του κρατώντας ένα κουτί με ραφτικά για να μας βοηθήσουν. Πήγα να βγάλω φωτογραφίες τον γαμπρό και τον κουμπάρο και όταν γύρισα είδα τον ράφτη να τελειοποιεί το φόρεμα. Ο γείτονας μου είπε ότι είχαν μόλις 4 μέρες στον Καναδά και πως χρησιμοποιούσαν το google translate για να συνεννοηθούν γιατί κανείς τους δεν μιλάει αγγλικά. Ο γιος κοιτούσε με προσοχή τον πατέρα του ενώ οι μικρές τριγυρνούσαν γύρω μας και εγώ δεν μπορούσα παρά να τους παρατηρώ με δέος” γράφει χαρακτηριστικά η Lindsay.

”Είμαι τόσο περήφανη που ζω στον Καναδά, μια χώρα που έχει ανοίξει τις πόρτες της στους πρόσφυγες αμέτρητες φορές. Σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που καλωσορίζουν τους πρόσφυγες στο σπίτι τους και στη ζωή τους και εμπνέομαι απίστευτα από την αντοχή του συριακού λαού. Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι”.