ΓΑΜΟΣ

6 συμβουλές για να μην κάνεις περιττά έξοδα στο γάμο σου

Ποιος είπε ότι όλοι οι γάμοι κοστίζουν ο κούκος αηδόνι; Όσο πιο πονηρεμένος και ψαγμένος είσαι τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να διακρίνεις τα φύκια από τις μεταξωτές κορδέλες.

Και τι εννοούμε; Το Yes I do.gr έχει τις απαντήσεις.

1. Δεν γίνεται στην εποχή που πρώτα ανοίγεις το κομπιούτερ και μετά την τηλεόραση να μην ψάξεις στο internet. Από νυφικό, παπούτσια, μέχρι Online σχέδια προσκλητηρίων και διακοσμητικά γάμου, όλα είναι εκεί μπροστά σου με ένα κλίκ, αρκεί βέβαια να έχεις το χρόνο και τη διάθεση να ψάξεις. 

Ένα νυφικό φόρεμα στο internet ξεκινάει από 300 ευρώ. ΟΚ δεν σε συμβουλεύουμε να πάρεις αυτό, αλλά αν το σώμα σου είναι εύκολο, σίγουρα μπορείς να ψωνίσεις ένα νυφικό φόρεμα με 700 ευρώ από το internet, και με κάποιες μεταποιήσεις σε κάποια μοδίστρα συνολικά να μην σου κοστίσει πάνω από 1.000 ευρώ, όταν σε οίκους νυφικών κλπ, ξεκινούν μίνιμουμ από τα 1.500.

2. Αγόρασε για τη διακόσμηση πράγματα που να επαναχρησιμοποιούνται και να μπορέσεις να τα κρατήσεις μετά σπίτι σου. Αυτές οι τεράστιες ανθοσυνθέσεις που πιάνουν τόσο πολύ χώρο στα τραπέζια, κοστίζουν μίνιμουμ ένα 50άρι η κάθε μία, και άσε που δεν βλέπεις και τους μισούς συνδαιτυμόνες της ροτόντας να λείπουν. Ανάλογα με την εποχή του γάμου, και φυσικά το στυλ που θες να του δώσεις διάλεξε όμορφα κασπώ με γλαστράκια από τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, ζουμπουλάκια, βασιλικούς κλπ, που και τα τραπέζια θα ομορφύνουν, και στο μπαλκόνι/κήπο σου θα τα φυτέψεις προκειμένου να σου ομορφαίνουν την κάθε μέρα. Και φυσικά όλο αυτό θα ρίξει κατακόρυφα το budget!

3. Το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι! Παντρέψου λοιπόν, Παρασκευή βράδυ ή Κυριακή μεσημέρι. Ούτε φαντάζεσαι πόσο μεγάλη διαφορά έχει στα catering και στις ενοικιάσεις χώρων αυτό. Για τη βιομηχανία του γάμου οι Κυριακές και οι Παρασκευές είναι μέρες χαμηλής κινητικότητας, επομένως είναι πολύ πιο διαπραγματεύσιμοι και εύκολοι οι προμηθευτές στο να ρίξουν φουλ τις τιμές τους, καθώς πιθανότητα χωρίς το γάμο σου εκείνη την ημέρα να μην είχαν μεροκάματο!

4. Το να τρέχεις σαν το Βέγγο δεν είναι λύση. Αν είσαι εργαζόμενη ειδικά στον ιδιωτικό τομέα (με τα ωράρια που δεν τελειώνουν ποτέ) και παντρεύεσαι, παραδέξου το όλη η διαδικασία του γάμου θα σε τεντώσει. Δεν είναι δυνατόν να φτάσεις τη μέρα του γάμου σου, να τα έχεις τρέξει όλα εσύ και να περάσεις όλο αυτό το άγχος μόνη σου. Μπορεί budgetika να σου κόψει χρήματα, αλλά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει «προσωπικό κόστος». Το να νευριάζεις, να τσακώνεσαι με το σύντροφό σου λόγω νεύρων και άγχους, επίσης ανεπίτρεπτο προ γάμου. Επομένως μπορείς να προσλάβεις κάποιον για να στα οργανώσει, να στα συμμαζέψει και να κυνηγήσει αυτούς που πρέπει προκειμένου τη μεγάλη  μέρα να είναι όλα στην εντέλεια χωρίς εσύ να έχεις τσακωθεί με τη μισή υφήλιο.

5. Ωραίο τα πανάκριβα κτήματα στα βόρεια, ωραία και τα λουσάτα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά αν το ψάξεις λίγο παραπάνω σίγουρα θα βρεις μέρη που μπορεί να σε εκπλήξουν και να σου κοστίσουν λιγότερο! Βλέπε εργοστάσια στην Πειραιώς που ενδείκνυται για πιο χαλαρά πάρτυ, beach bars για πιο παραθαλάσσιες καταστάσεις, πανέμορφα κτήματα στα ανατολικά προάστια, που δεν έχουν την αίγλη του βορρά έχουν όμως την τιμή της κρίσης!

6. Κάλεσε αυτούς που πραγματικά θες. Κάτι γνωστοφίλοι και παλιοί συνάδελφοι που πάντα σου έλεγαν πω στο γάμο σου θα περάσουμε ωραία και τα σχετικά ας κάτσουν στα αυγά τους. Σου είναι τόσο σημαντικοί για να τους έχεις εκεί τη μέρα του γάμου σου;  Όχι, οπότε με αυτό το κριτήριο θα γλυτώσεις πολλά κεφάλια από το catering.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Yes-I-Do.gr

Bridal Beauty: Όλα τα tips που θες να ξέρεις για το γάμο σου τον Σεπτέμβρη
Barbara Dimitreas: Η νέα bridal collection by NymphiDesign