6 οικιακά φυτά που απαιτούν ελάχιστο πότισμα

Οι πρασινάδες που μπαίνουν σε γλάστρα και τα καταφέρνουν χωρίς την ιδιαίτερη φροντίδα σου.

Θες ένα μπαλκόνι γεμάτο πολύχρωμα κασπό. Ένα περβάζι με λευκές, περίτεχνες γλαστρούλες και όμορφα φυτά, μία "πράσινη" γωνιά στο σαλόνι. Αλλά δεν έχεις χρόνο ν' ασχοληθείς, είσαι κάτι παραπάνω από σίγουρη πως ό,τι κι αν φυτέψεις θα μαραθεί γιατί θα ξεχνάς να το ποτίζεις κάθε μέρα. Και κάπως έτσι το project "πράσινο σπίτι, σα να βγήκε από σελίδες περιοδικού" πάει περίπατο.

Υπάρχουν όμως κάτι φυτά εκεί έξω, που μπαίνουν στον χώρο σου και έχουν ελάχιστες απαιτήσεις. Σε αντίθεση με λουλούδια που είναι πιο απαιτητικά, όπως η αζαλέα και η ορχιδέα, τα παρακάτω είδη χλωρίδας θέλουν πότισμα 2-3 φορές το μήνα.

Κάκτος

Έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν νερό ώστε να επιβιώνουν στις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας. Τα περισσότερα είδη χαλούν από το πολύ πότισμα.

Φίκος

Δημοφιλές διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου, θέλει μέρος φωτεινό και πότισμα 3 φορές το μήνα τον χειμώνα. Όταν ο καιρός ανοίγει, θέλει λίγο παραπάνω.

Σανσεβιέρια

 Άλλο ένα φυτό που δεν απαιτεί πολύ νερό. Τον χειμώνα ποτίζεις μία φορά το μήνα, αυξάνεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Μπιγκόνια

Θέλει ένα μέρος φωτεινό για να ανθίσει, αλλά όχι κάπου που πέφτει ο ήλιος πάνω της. Το καλοκαίρι θέλει πότισμα κάθε 3 μέρες, αλλά από το φθινόπωρο κι έπειτα το αραιώνεις για να μη σαπίσει.

Χλωρόφυτο

Φυτό εσωτερικού/εξωτερικού που έχει τις ρίζες του σε μία άλλη εποχή. Αν εξαιρέσεις την περίοδο της ανάπτυξής του που μία προσοχή παραπάνω την θέλει, σε γενικές γραμμές. Δεν θέλει πολύ φροντίδα και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Ουρά του γαϊδάρου

Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό παχύφυτο με προέλευση από το Μεξικό. Η πρωτογενής του ονομασία είναι Sedum morganianum και τον χειμώνα ειδικά απαιτεί ελάχιστο πότισμα.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ